Hyppää sisältöön

Helteitä seurannut myräkkä teki tuhojaan Pohjois-Karjalassa

Puita kaatui teille, sähkölinjoille, rautatiekiskoille ja rakennusten päälle. Kontiolahdessa pelastuslaitos raivasi teille kaatuneita valopylväitä. Sähköttömiä talouksia oli PKS:n verkkoalueella enimmillään noin 2 000

Joensuulaisen kodin ulkolämpömittari näytti keskiviikkona kello 18 aikoihin varjossa noin 30 astetta. Kuva: Jouki Väinämö / Yle

Puuskainen tuuli teki tuhojaan keskiviikkona eri puolilla maakuntaa.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella oli iltaan mennessä parikymmentä puustonraivaustehtävää Ilomantsissa, Kiihtelysvaarassa, Tuupovaarassa, Kontiolahdessa ja Lieksassa.

Puita kaatui teille, sähkölinjoille, rautatiekiskoille ja rakennusten päälle. Kontiolahdessa pelastuslaitos raivasi teille kaatuneita valopylväitä.

Pohjois-Karjalan Sähkön verkkoalueella oli sähköttömiä talouksia iltauutisten aikaan enimmillään lähemmäs 2 000. Sähkövikoja oli Tuupovaarassa, Kiihtelysvaarassa, Kontiolahdessa, Ilomantsissa, Enossa ja Tohmajärvellä.

Torstaiaamuna sähköttömiä talouksia oli kello seitsemän aikoihin noin 400, lähinnä Kontiolahden ja Kiihtelysvaaran suunnalla.

Myräkkä seurasi harvinaisen helteistä päivää.

Ilomantsin Pötsönvaarassa mitattiin keskiviikkona tämän kevään lämpöennätys 30,8 astetta. Yli 30 asteen lukemia mitattiin myös Lieksassa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Ilomantsin lukema jäi vain 0,2 asteen päähän toukokuun kaikkien aikojen lämpöennätyksestä.

Suosittelemme sinulle