Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jan Vapaavuori siirtyy konsulttitalo Milttoniin – "Meidän on ymmärrettävä kaupunkeja"

Urbaanin ympäristön vaikutukset kantavat kauas, sanoo Helsingin pormestarin tehtävät jättävä ja Milttonin neuvonantajaksi siirtyvä Vapaavuori. Muutokset ja ratkaisut syntyvät kaupungeissa, kiteyttää pääkaupungin ensimmäinen pormestari.

Jan Vapaavuori
Jan Vapaavuori siirtyy Milttonin leipiin. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Teija Santaharju
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin väistyvä pormestari Jan Vapaavuori aloittaa elokuussa viestintätoimisto Miltton Groupin hallituksen jäsenenä sekä osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana. Vapaavuoren kausi Helsingin pormestarina päättyy heinäkuun lopussa.

Miltton palkkaa Vapaavuoren, koska tällä konsulttitalon mukaan on poikkeuksellista osaamista ja kokemusta yhteiskunnallisesta päätöksenteosta, kaupunkikehityksestä sekä kansainvälisistä suhteista.

Vapaavuori sanoo, että voidaksemme ymmärtää maailman nopeutuvaa muutosta meidän on ymmärrettävä kaupunkeja.

Hänen mukaansa ilmastonmuutos on aikamme megatrendeistä kriittisin ja digitalisaatio todennäköisesti eniten ja nopeimmin maailmaa muuttava, mutta ne molemmat, samoin kuin useimmat muut megatrendit ilmenevät ja saavat konkreettisen sisältönsä yhä useammin urbaanissa ympäristössä ja kontekstissa.

– Teknologinen kehitys kiihtyy ja ennen kaikkea skaalautuu kaupungeissa. Työn murros ja muut maailmaa eniten muokkaavat uudet ilmiöt konkretisoituvat kaupungeissa. Ratkaisut suurimpiin globaaleihin haasteisiin innovoidaan ja toimeenpannaan kaupungeissa. Urbaanin ympäristön vaikutukset kantavat lähes kaikkialle tehden urbanisaatiosta keskeisen viitekehyksen ja selittäjän muille megatrendeille, sanoo Vapaavuori.

Miltton ei ole Vapaavuoren ainoa työllistäjä, vaan pormestaritehtävänsä jälkeen Vapaavuori ryhtyy myös tanskalaisen kiinteistösijoitusyhtiön osa-aikaiseksi neuvonantajaksi.

Lue myös:

Kauppalehti: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori siirtyy tanskalaisen kiinteistösijoittajan neuvonantajaksi

Ylen kysely: Vartiainen ja Sinnemäki lähes tasavahvoja Helsingin pormestariksi – näin äänestäjän ikä, asuinalue ja tulot vaikuttavat suosikkiin

Suosittelemme