Hyppää sisältöön

Ukkosen aiheuttamat rankkasateet sekoittivat laajasti liikennettä ainakin Oulussa – raideliikenteessä ongelmia Jyväskylän ja Pieksämäen välillä

Oulussa useita teitä oli poikki, kun siltojen alikulut ovat täyttyneet vedestä rankkasateen vuoksi. Viemäriverkosto ei ole pystynyt vetämään taivaalta yhtäkkisesti tullutta vettä. Rankimmat sateet alkoivat noin viiden aikaan aamulla.

Oulussa Tulliväylän Kuusamontien päässä niin sanottu Miljoonamonttu oli lähes kokonaan veden peitossa vielä aamuseitsemän aikaan. Kuva: Risto Degerman / Yle

Rankkasateen aiheuttama vedennousu tielle on vaikeuttanut aamun liikennettä Oulussa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että aamuviiden aikaan alkanut sade oli niin rankka, että useat alikulut ovat täynnä vettä Oulussa, myös muualla kaupungin tiestössä on voinut olla vettä. Viemäriverkosto ei ole pysty vetämään äkillisesti taivaalta tullutta vesimäärää.

Näin laaja tulva kaupungin kaduilla ukkoskuuron jälkeen on pelastuslaitoksen mukaan harvinaista Oulussa.

– Ei tämmöistä tulvimista ole ennen nähty, sanoo päivystävä palomestari Marko Kemppainen.

Pelastuslaitos on auttanut pulaan joutuneita autoilijoita.

Esimerkiksi Itä-Tuirassa Kuusamontielle johtava niin sanottu Miljoonamonttu on ollut niin täynnä vettä, että siitä ole päässyt läpi. Myös kiertotienä käytetty Valtatie on ollut tukossa.

Tulvat Oulun teillä saatiin hallintaan torstaina aamupäivään mennessä.

Rankimmillaan sadetta tuli Oulussa tunnin aikana lähes 16 millimetriä torstaiaamuna ukkoskuuron osuttua kaupungin päälle. Myös esimerkiksi Mikkelissä ukkonen aiheutti rankan sateen keskiviikkoiltana, vettä tuli noin 20 millimetriä tunnissa. Etelä-Savossa Järvi-Suomen Energian jakelualueella sähköttä oli enimmillään 6000 asiakasta myräkän takia.

Jyväskylässä rankkasade on vaurioittanut muun muassa rautatieasemalla radan rakenteita ja vauriot estävät junien liikennöinnin. Henkilöjunat korvataan toistaiseksi linja-autoilla Jyväskylän ja Pieksämäen välillä.

Pohjoisessa Keski-Suomessa runsas vedentulo on saanut tiet lainehtimaan. Viitasaarella tiellä 775 on useampiakin kohtia, joissa on runsaasti vettä tiellä.

Tieliikennekeskuksen mukaan vettä on tulvinut tielle muun muassa Viitasaaren Aholanmäen ja Kinnulan Naarajärven välillä. Tilanne jatkuu toistaiseksi.

Tieiikennekeskus on saanut lisäksi tienkäyttäjiltä ilmoituksia vedestä tiellä ainakin Saarijärven Hoikantieltä ja Viitasaaren Lonnikontieltä.

Päivitämme artikkelia.

Suosittelemme sinulle