Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Taas sortui tietä ja tienvierustaa – nyt Kurikassa

Tiettävästi vesi pääsi syövyttämään maata Mietaantiellä ja sen viereisellä ruohikolla. Kukaan ei ole ajanut tai pudonnut tilavuudeltaan noin kymmenen kuution kokoiseen monttuun, joka on jo täytetty.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Päivi Rautanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Pohjanmaalla on jälleen sattunut tiesortuma, tällä kertaa Kurikassa. Tiealuetta sortui keskiviikkona Mietaantien ja Tripuusenmäentien risteysalueella tiellä 6900.

Sortuma sattui osin ajokaistalle ja osin tien ja kevyen liikenteen väliselle alueelle. Paikalle syntyi Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Reijo Alanko-Luovan mukaan noin parin metrin syvyinen ja halkaisijaltaan kolmimetrinen monttu.

Pelastuslaitokselta arvioidaan, että läheisen luoman vesiä johdattava, tien alla kulkeva rumpu on vioittunut ja vesi on päässyt syövyttämään maata.

– Tiellä on asianmukaiset varoitusmerkit ja alennettu nopeusrajoitus. Urakoitsija on jo käynyt täyttämässä sortuma-alueen. Nähtäväksi jää, tarvitaanko suurempia korjaustoimia, Reijo Alako-Luopa kertoo.

Kukaan ei tiettävästi ole ajanut kyseiseen monttuun Kurikassa. Sen sijaan Kauhavalla polkupyöräilijä päätyi vastaavaan, tielle syntyneeseen sortumaan toissapäivänä.

Suosittelemme sinulle