Hyppää sisältöön

Tästä pääset sisälle lintukuvaajan piilokojuun – tähtäimessä on suokukkouros, joka on korea kuin barokista karannut herrasmies

Liminganlahti on Euroopan merkittävimpiä lintukosteikkoja, jossa kymmenet tuhannet linnut levähtävät, ruokailevat ja pesivät. Tähän aikaan keväästä siellä tanssahtelevat suokukot – kahlaajaherrat, jotka kainostelematta pöyhkeilevät vaatteillaan.

Suokukon soidin on juuri nyt käynnissä - malttia vaaditaan, sillä kukko ei käskystä tanssi
Suokukon soidin on juuri nyt käynnissä - malttia vaaditaan, sillä kukko ei käskystä tanssi
Päivi Seeskorpi

Suokukon soidinmenot ovat monelle luontokuvaajalle kevään kohokohta. Liminganlahti Pohjois-Pohjanmaalla on yksi paikka, jossa tätä ja monta muuta huikeaa luonnonnäytelmää on mahdollisuus päästä seuraamaan.

Yhä useammin piilokojun kuvauspaikalta löytyy nainen.

– Naisluontokuvaajien määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Heille luontokokemukset ja elämykset ovat tärkeämpiä kuin se, onko kohteena suokukko, talitintti vai takapihan orava, luontomatkailuyritys Finnaturen toimitusjohtaja, luontokuvaaja Kaisa Peltomäki kertoo.

Peltomäki vetää luontokuvauskursseja. Hän vie asiakkaitaan piilokojuille iltamyöhään ja aamuvarhaisella, ja silloin ei katsota, sataako vai paistaako.

Pääsemme nyt Peltomäen mukana kurkkaamaan piilokojuun ja jännittämään, näkyykö Liminganlahdella uhanalaisia suokukkoja koreissa soidinpuvuissaan – vai kenties jotain muuta jännittävää.

Suokukko lennossa
Voit katsoa koko suoran lähetyksen tästä.

Keskustelu on auki 22. toukokuuta kello 23:een asti.

Suosittelemme sinulle