Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Suomen naisten lentopallomaajoukkue vetäytyy Euroopan Kultaisesta liigasta – "Meille on tärkeintä joukkueen terveys"

Suomen naisten lentopallomaajoukkue asetettiin karanteeniin Slovakiassa pelatun EM-karsintaturnauksen yhteydessä, kun joukkueessa havaittiin koronatapaus.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue tuulettaa.
Suomen naisten lentopallojoukkue saavutti EM-kisapaikan Montenegrossa ja Slovekiassa pelatuissa karsintaturnauksissa. Kuva: CEV
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten lentopallomaajoukkueessa havaittiin koronatapaus viime viikonloppuna Slovakiassa pelatussa EM-karsintaturnauksessa. Koronatapauksen takia Suomen viimeinen karsintapeli peruttiin ja joukkue asetettiin kahden viikon koronakaranteeniin. Suomen EM-paikka ei ole kuitenkaan ollut uhattuna.

Karanteenista koituu Lentopalloliitolle kovia lisäkuluja, mutta se olisi vaikeuttanut myös Kultaiseen Euroopan liigaan osallistumista. Nyt Euroopan lentopalloliitto CEV on myöntänyt Suomelle ns. vapautuksen osallistumisesta.

– Totta kai on todella harmillista, että emme pääse osallistumaan näissä olosuhteissa tähän hienoon kilpailuun. Meille on tärkeintä joukkueen terveys, joka edellä päätöksiä tehdään. Olemme iloisia, että CEV ymmärsi tämän hankalan tilanteemme ja pystyimme vetäytymään tässä vaiheessa Kultaisesta liigasta, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen totesi tiedotteessa.

Kultaisen liigan ensimmäinen turnaus pelataan Ukrainan Zaporizzjassa 28.–30. toukokuuta ja toinen Bulgarian Plovdivissa 4.–6. kesäkuuta. Kultaisen liigan lopputurnaus pelataan Bulgariassa 19.–20. kesäkuuta. Suomi ei olisi ehtinyt ensimmäiseen turnaukseen karanteenin takia, joten toisessa turnauksessa pelaaminen olisi ollut monellakin tapaa huono vaihtoehto.

Naisten lentopallomaajoukkue osallistuu seuraavaksi EM-kilpailuihin elo-syyskuussa. Lohkoarvonta suoritetaan tänään torstaina kello 21 Suomen aikaa.

Lue myös:

Naisten lentopallomaajoukkueen karanteenista kovat lisäkulut Lentopalloliitolle

Suomen lentisnaisten ottelu peruttiin koronatapauksen takia – viranomaiset muuttivat mieltään: "Oli sitten toisenlainen päätös"

Lentopallonaiset olivat piinaavassa epävarmuudessa ennen ratkaisevaa EM-karsintapeliä – Suomen positiivinen koronatapaus oli johtaa jopa ottelun luovuttamiseen

Suosittelemme sinulle