Hyppää sisältöön

Älä välitä alkoholia alaikäiselle! Täysi-ikäisiä halutaan herätellä vastuuseen kevään juhlien lähestyessä

Alkoholi kuuluu monen alaikäisen kevätjuhliin, koska täysi-ikäiset välittävät sitä heille.

Kampanja haluaa muistuttaa, että alkoholijuomia ei kuulu ostaa alaikäisille. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Päivi Meritähti

Älä välitä alkoholia -kampanja käynnistyy Satakunnassa perjantaina. Koulujen lähestyvä päätöspäivä on suuri nuorisojuhla, jossa osa käyttää alkoholia. Päättäjäisiin asti kestävän kampanjan aikana pyritään muistuttamaan, ettei alkoholia välitettäisi alaikäisille.

Tavoitteena on herätellä täysi-ikäisiä ymmärtämään alkoholin välittämisen haitat alaikäisten terveydelle ja turvallisuudelle.

– Kampanjan avulla pyrimme saamaan nuorten vanhemmat ja koko lähiyhteisön mukaan alaikäisten alkoholin käyttöä koskevaan keskusteluun. On meidän kaikkien yhteinen asia huolehtia nuorten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta, toteaa ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Anna Kenni Porin perusturvasta.

Älä välitä -kampanjan järjestävät Satakunnan ehkäisevän päihdetyön toimijat yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tänä vuonna kampanja toteutetaan kokonaisuudessaan sosiaalisessa mediassa.

Somekampanja on osa valtakunnallista Pakka-toimintaa, eli paikallisen alkoholipolitiikan toimintamallia.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle