Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Turun keskusta valittiin vuoden parhaaksi kaupunkikeskustaksi – isoja remontteja kehuttiin raadissa

Turun kauppatori on parhaillaan remontin kourissa ja myös ympärillä olevia kiinteistöjä on remontoitu laajasti. Isot uudistustyöt saivat raadilta kiitosta, kun Elävät kaupunkikeskustat ry arvioi kilpailijoita.

Turun kauppatori ilmasta, torikansi ja paviljongit rakenteilla.
Turun kauppatorin rakennustyömaa kuvattuna maaliskuussa 2021. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Turku on valittu tämän vuoden parhaaksi kaupunkikeskustaksi. Palkinnon jakoi Elävät kaupunkikeskustat ry.

Turku sai kiitosta erityisesti keskustan isoilla uudistuksilla, eli remonteilla.

– Kokonaisvaltainen kaupunkikeskustan uudistus osoittaa ennakkoluulotonta asennetta. Turku vahvisti keskustansa vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta. Keskusta, joka rakentuu kauppatorin ympärille, on Turun sydän ja myös kaupan keskus, kertoo palkintoraadin jäsen, työ- ja elinkeinoministeriön johtava asiantuntija Katja Palonen sanoo tiedotteessa.

Ydinkeskusta vielä työmaana

Turun kauppatori on parhaillaan remontin kourissa ja myös ympärillä olevia kiinteistöjä on remontoitu laajasti. Muun muassa Sokos Wiklundin kortteli ja Hansakortteli on remontoitu vuonna 2019. Kauppatorin pitäisi valmistua kokonaisuudessaan ensi vuonna. Hamburger Börsin uudisrakennus avautuu syksyllä 2021.

Turun Ydinkeskustayhdistyksen mukaan ydinkeskustaa on kehitetty ja kehitetään ainakin 200 miljoonalla eurolla.

– Olemme ylpeitä Turun saamasta tunnuksesta. Koko keskustassa on tehty lukuisia mittavia uudistuksia, toimijoiden yhteistyö on vahvistunut ja olemme saaneet paljon aikaan. Nyt odotamme vielä, että Kauppatori – keskustan sydän – valmistuu ensi vuonna, toteaa Turun Ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Heli Järvelä sanoo tiedotteessa.

Elävät kaupunkikeskustat ry:n palkinto jaettiin tänä vuonna 22. kerran.

Suosittelemme