Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kolmiloikkasuuruus Christian Taylor ei jahtaa kolmatta peräkkäistä olympiakultaansa Tokiossa – akillesjänne repesi kauden alussa

Kaikkien aikojen toiseksi paras kolmiloikkaaja Christian Taylor loukkaantui kauden kolmannessa kilpailussaan. Leikkaushoitoa vaatinut akillesvamma estää kilpailemisen Tokion olympialaisissa.

Christian Taylor loikki MM-kultaa Dohassa 2019 hurjalla tuloksella 17,92.
Christian Taylor loikki MM-kultaa Dohassa 2019 hurjalla tuloksella 17,92. Kuva: Michael Steele / Getty Images
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmiloikan arvokisafinaaleja kymmenen viime vuoden ajan hallinnut Christian Taylor ei osallistu heinäkuun lopussa alkaviin Tokion kesäolympialaisiin.

Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016 olympiakultaa voittanut yhdysvaltalainen loukkasi jalkansa keskiviikkona kisahypyssä Ostravassa. Taylorin revennyt akillesjänne operoitiin Saksassa heti perjantaiaamuna.

– Olen pettynyt, että en voi tavoitella kolmatta peräkkäistä olympiakultaa Tokiossa, mutta aion vielä palata huipulle. Minulla on 426 päivää aikaa toipua Eugenen vuoden 2022 MM-kisoihin mennessä. Olen jo asettanut tavoitteeni sinne palkintokorokkeelle, Taylor sanoi tiedotteessaan.

Taylor, 30, voitti ensimmäisen kolmiloikan maailmanmestaruutensa vuonna 2011 ja on sittemmin pyyhkinyt palkintopöytiä ennen kaikkea arvokilpailuissa. Hän on voittanut kahden olympiakullan lisäksi MM-kultaa vuosina 2015, 2017 ja 2019.

Taylor on vuonna 2015 loikkimalla ennätyksellään 18,21 kaikkien aikojen listalla toisena. Brittisuuruus Jonathan Edwardsin maailmanennätys on vain kahdeksan senttimetriä parempi.

Hallitsevan olympiavoittajan poisjäännistä huolimatta Tokion kolmiloikkafinaalista odotetaan kovatasoista. Ehdokkaita mestariksi ovat muiden muassa halli-ME:n 18,07 tammikuussa loikkinut Burkina Fason Hugues Fabrice Zango ja vuonna 2019 kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman tuloksen 18,14 tehnyt Yhdysvaltain Will Claye.

Claye on ottanut Taylorin takana hopeaa kaksissa edellisissä olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Lue myös:

IAAF:n viimeisin päätös oli liikaa kolmiloikan olympiavoittajalle – perusti yleisurheilijoille oman yhdistyksen: "On aika todelliselle muutokselle"

Kolmiloikkahirmu-Taylor on voittanut kaiken mahdollisen, mutta 24 vuotta vanha ME on hänelle pakkomielle: "Olen numero kaksi, ja se saa minut hulluksi"

Taylor hallitsi hermonsa mestarin ottein: sai tuloksen vasta kolmannellaan – huima loikkakisa päättyi neljänteen MM-kultaan

Suosittelemme