Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lewandowski teki sen – Müllerin lyömättömänä pidetty ennätys historiaan!

Bayern Münchenin Robert Lewandowski teki maalin kauden viimeisen ottelun viimeisellä minuutilla. Sillä maalilla hän rikkoi Bundesliigan yhden kauden maaliennätyksen.

Robert Lewandowski juhlii maaliaan.
Robert Lewandowski juhli maaliaan ilman paitaa. Kuva: 2021 Getty Images
Sakari Lund,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Bayern Münchenin Robert Lewandowski teki kuin tekikin historiallisen maalin jalkapallon Saksan Bundesliigan viimeisellä kierroksella.

Lewandowski osui aivan ottelun loppuhetkillä Augsburgia vastaan. Maali oli puolalaiselle kauden 41:s. Hän rikkoi Gerd Müllerin lyömättömänä pidetyn 40 maalin ennätyksen kaudelta 1971–72.

Bayern johti Augsburgia 4–2 ottelun lähestyessä loppuaan, mutta Lewandowski ei ollut tehnyt yhtään osumaa. Viimeisellä minuutilla hän ehti maalivahdin torjumaan palloon ja pääsi sijoittamaan sen helposti verkkoon.

Bayern voitti Augsburgin 5–2. Bundesliigan mestaruuden se oli varmistanut jo aiemmin.

Lewandowski on toisena Bundesliigan kaikkien aikojen maalintekijöiden listalla Müllerin jälkeen. Müller teki urallaan 365 maalia, Lewandowskilla on koossa 277 osumaa.

Hradecky europeleihin

Niklas Moisander oli kapteenina, kun Werder Bremen päätti kauden 2–4-kotitappion Borussia Mönchengladbachille. Werder Bremen jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi, kun Köln nousi päätöskierroksen voitolla karsijan paikalle ohi Bremenin. Bremen putoaa sarjasta. Vuodesta 2016 asti Bremenissä pelannut Moisander jättänee seuran kesällä.

Lukas Hradecky pelasi Leverkusenin maalilla 1–3-tappiossa Dortmundille. Leverkusen oli sarjassa kuudes ja pääsee ensi kaudeksi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Jalkaansa loukannut Joel Pohjanpalo ei ollut Union Berlinin kokoonpanossa kotiottelussa Leipzigia vastaan. Max Krusen lisäaikamaali pelasti Unionin 2–1-voittoon ja sarjataulukossa seitsemänneksi. Union etenee sarjasta viimeisenä joukkueena europeleihin.

Lue myös:

Bayern München hallitsee Saksassa – yhdeksäs peräkkäinen mestaruus varmistui

Suosittelemme sinulle