Hyppää sisältöön

Torniota ja Haaparantaa suojaava tulvapenger on vuotanut Torniossa – vuotokohta on saatu korjattua

Tulvapengertä on vahvistettu viikonlopun aikana ja vuoto on saatu tyrehdytettyä.

Tornionjoen vedenpinta on noussut viime päivinä. Tornion keskustassa vesi on noussut Nordbergin möljälle. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Tornion ja Haaparannan keskustojen suojaksi rakennettua Tornionjoen tulvapengertä on vahvistettu Torniossa viikonlopun aikana. Tulvapenkereessä havaittiin vuoto lauantaina, jonka jälkeen kohtaa alettiin korjata.

– Paikalle tuotiin useita kymmeniä kuorma-autollisia maa-aineksia. Maata ajettiin lauantai-iltapäivästä sunnuntaihin saakka vuotokohdan tyrehdyttämiseksi ja penkereen vahvistamiseksi, kuvailee Tornion kaupungin tekninen johtaja Markus Kannala.

Vuotokohta havaittiin lauantaina, kun golfkentälle pääsi osaksi värjäytynyttä vettä. Tämä johtui tulvapenkereessä olleesta rumpuputkesta, joka paljastui huonokuntoiseksi. Tulvapenger sijaitsee sekä Suomen että Ruotsin puolella.

Kannalan mukaan Tornionjoen tulva voi nousta vielä metrin verran ennen kuin tulvapenkereen rajat tulevat vastaan. Lapin ely-keskus arvioi aiemmin, että Tornionjoen tulvahuippu ajoittunee maanantaille ja tiistaina vesi lähtee jo laskuun.

Suosittelemme sinulle