Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Raitasella tahmeaa menoa, Pulli leiskautti 785 Timanttiliigassa

Topi Raitanen juoksi esteet aikaan 8.35,82 ja Kristian Pulli venytti pituudessa lukemiin 785 yleisurheilun Timanttiliigassa Gatesheadissa.

Kristian Pulli kuvassa
Kristian Pulli vauhdissa Gatesheadin Timanttiliigassa. Kuva: OLI SCARFF / Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Estejuoksija Topi Raitanen sijoittui sunnuntai-iltana yhdeksänneksi Timanttiliigan kilpailussa Britannian Gatesheadissa. Raitanen juoksi 3 000 metrin esteissä ajan 8.35,82. Yhdysvaltain Hillary Bor (8.30,20) voitti, Kenian Leonard Kipkemoi Bett (8.31,52) oli toinen ja Ranskan Djilali Bedrani (8.32,04) kolmas.

– Nyt ei ollut mitkään ennätyskelit, mutta omalta kohdalta oli hengityksen puolelta tiukkaa. Ei vaan irronnut tuossa lopussa, Raitanen sanoi tiedotteessa.

Pituushyppääjä Kristian Pulli leiskautti parhaallaan 785 ja oli Timanttiliigan kilpailun kuudes. Suomalaisen tavoin myös Ruotsin Thobias Montler mittautti parhaallaan 785, mutta hän nappasi viidennen sijan Pullia paremman toiseksi pisimmän hypyn turvin (778-765). Pulli jäi tuloksetta kahdella viimeisellä yrityksellään.

– Olosuhteet olivat aika hyvät, mutta kroppa ei vielä ollut ihan valmis tekemään tulosta noihin myötätuuliin. Tuolla 18 askeleen vauhdille hypyt menivät vähän läpi, Pulli kommentoi.

Vain kolme miestä ylsi kahdeksaan metriin, kun Italian Filippo Randazzo (811), Espanjan Eusebio Caceres (804) ja Jamaikan Tajay Gayle (800) olivat omilla metriluvuillaan. Randazzo ratkaisi voiton kolmen parhaan finaalikierroksella.

Lue myös:

Kuulamörssäri Ryan Crouser liittyi kolmantena miehenä 23 metrin kerhoon – kovin noteeraus yli 30 vuoteen

Kolmiloikkasuuruus Christian Taylor ei jahtaa kolmatta peräkkäistä olympiakultaansa Tokiossa – akillesjänne repesi kauden alussa

Suosittelemme