Hyppää sisältöön

Käsittämätön suoritus, jota hehkutti myös LeBron James – telinevoimistelun supertähti Simone Biles äimistytti hypyllään

Simone Biles ei koskaan olisi alkanut harjoittelemaan Jurtsenko-hyppyä kahdella voltilla, jos koronaviruspandemia ei olisi tuonut pitkää kilpataukoa.

Simone Biles lähikuvassa.
Simone Biles teki historiallisen suorituksen U.S. Classic -kilpailussa. Kuva: 2021 Getty Images
Jonne Niemeläinen

Telinevoimistelun yhdysvaltalainen supertähti Simone Biles, 24, on tehnyt mykistävää voimisteluhistoriaa. Hänestä tuli lauantaina ensimmäinen naisurheilija, joka on tehnyt kilpailussa Jurtsenko-hypyn kahdella voltilla. Aikaisemmin vain muutama miesvoimistelija on onnistunut vastaavassa.

Biles on jo jonkin aikaa harjoitellut hyppyä, mutta GK U.S. Classic -kilpailussa 142-senttinen supertähti teki sen ensimmäistä kertaa kisasuorituksessa.

– Oli todella jännittävää tehdä suoritus kilpailussa, sillä olen tehnyt todella paljon töitä harjoituksissa tämän eteen, Biles kommentoi.

Kilpailu oli nelikertaiselle olympiavoittajalle ensimmäinen kilpailusuoritus reiluun vuoteen. Edellisen kerran hän kilpaili vuoden 2019 MM-kisoissa.

– Ilman koronapandemian tuomaa kilpailutaukoa, en olisi koskaan alkanut harjoittelemaan tätä.

Jos Biles onnistuu Jurtsenko-hypyssä kahdella voltilla myös olympiakisoissa, nimetään hyppy hänen mukaansa. Hänen mukaansa on jo nimetty aikaisemmin neljä suoritusta.

Huikeasta hypystään pisteet 16,100 kirjannut Biles voitti koko U.S. Classic -kilpailun yhteispistein 58,400, vaikka hän putosi eritasonojapuilta. Kilpakumppani ja harjoitustoveri Jordan Chiles jäi 1,3 pisteen päähän.

Bilesin huikea suoritus on kerännyt kehuja myös voimistelupiirien ulkopuolelta, sillä muun muassa koripallon NBA-tähti LeBron James äimisteli Bilesin Twitteriin perjantaina harjoituksista jakamaa videota.

Lue myös:

Biles on nyt kaikkien aikojen menestynein voimistelija! Katso täydellisyyttä hipovat esitykset puomilla ja permannolla

Biles nousi jo Stsherbon rinnalle – meneekö hän huomenna ohi?

Yhdysvaltain voimistelutähti Biles säkenöi MM-telineillä

Voimistelukuningatar Biles teki MM-historiaa Stuttgartin joukkuefinaalilla

Suosittelemme sinulle