Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kolme viikkoa aikaa EM-kisoihin! Teemu Pukki kertoi vihdoin loukkaantumisestaan – "Olen luottavainen, että olen Tanskaa vastaan pelikunnossa"

Pari viikkoa jalkaansa Suomessa kuntouttanut Teemu Pukki uskoo toipuvansa EM-kisoihin mennessä. Hän ei ole kuitenkaan mukana tämän viikon maaottelussa Ruotsia vastaan.

Teemu Pukki kertoo loukkaantumisestaan
Emma Hyyppä,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen maajoukkueen maalipyssyn Teemu Pukin loukkaantuminen on herättänyt huolta jalkapallon EM-kisojen lähestyessä. Pukin oikeassa nilkassa todettiin nivelsidevamma, mutta hänen odotetaan toipuvan pelikuntoon kesäkuussa alkavaan EM-turnaukseen.

Pukki kertoi loukkaantumisestaan ja tilanteestaan iltapäivällä järjestettävässä Suomen maajoukkueen lehdistötilaisuudessa. Pukki ei ole aikaisemmin kommentoinut loukkaantumistaan suomalaiselle medialle.

Pukki asteli median eteen ja antoi helpottavan vastauksen heti ensimmäiseen kysymykseen. Nilkan kuntoutus on edennyt hyvin, ja Huuhkajien tähtipelaaja uskoo olevansa pelikunnossa EM-kisojen avausottelussa Tanskaa vastaan.

– Siitä on reilut kolme viikkoa, kun loukkaantuminen tapahtui. Olen ollut pari viikkoa Suomessa ja tehnyt paljon töitä sen eteen, että se tulee kuntoon. Olen luottavainen, että olen Tanskaa vastaan pelikunnossa, Pukki sanoi.

Pukki, 31, on kuntouttanut jalkaansa maajoukkueen valmennusjohtoon kuuluvan fysioterapeutin Jari-Pekka Keurulaisen kanssa. Suomalaishyökkääjän mukaan päätös kuntouttaa jalkaa Suomessa tehtiin yhteistyössä hänen työnantajansa Norwichin kanssa.

Ei ole mukana Ruotsi-ottelussa

Pukki kertoi, että hän ei ole mukana Ruotsi-ottelussa lauantaina, mutta päättää myöhemmin, pystyykö pelaamaan EM-kisojen kenraaliharjoituksessa Viroa vastaan. Nilkkavammoista hänellä ei ole aikaisempaa kokemusta.

– Olemme tehneet hierontaa ja mobilisointia siihen. Olen muuten pitänyt kuntoa yllä ja tehnyt lihasvoimaa, ettei pääse kunto ja voimat katoamaan. Ei ole kauheasti voinut mitään itse tehdä, vaan olen antanut sen itse parantaa itsensä. En ole sen enempää jutellut, milloin nappikset menevät jalkaan.

Pukki pelasi loistavan kauden englantilaisessa seurajoukkueessaan Norwichissa. Suomalainen tehtaili 26 maalia ja oli mukana nostamassa Norwichin takaisin Englannin Valioliigaan.

Pukki pelasi loppuun ottelun, jossa loukkaantuminen tapahtui. Hän ei osannut tarkalleen sanoa, missä kohtaa ottelua hän loukkasi nilkkansa.

– Oli outo koko tapaus. Toisella puoliajalla nilkka tuntui vähän oudolta, mutta ei kipeytynyt mitenkään. Seuraavana aamuna heräsin, ja nilkka oli turvonnut aika isoksi. Totta kai se vähän pelästytti. Mietittiin fysioiden kanssa, mikä tilanne se oli ollut. Vaikea sanoa, ei jäänyt mikään tilanne mieleen siitä pelistä.

Jalkapallon EM-kisat alkavat 12. kesäkuuta. Yle näyttää kisat kanavillaan.

Lue myös:

Ehtiikö Teemu Pukki kuntoutua täyteen iskuun EM-kisoihin? Asiantuntijat huolestuivat vammasta, mutta löysivät tilanteesta myös positiivisen puolen

Huolestuttava uutinen Huuhkajille: Teemu Pukilla on nilkkavamma – Markku Kanerva: "Hoito-ohjelma ja toipuminen on aloitettu"

Huuhkajien leiriryhmään muutoksia – Pohjanpalo, Forss ja Kamara sivussa ensimmäisellä viikolla

Loukkaantuneelta Joel Pohjanpalolta helpottava tieto: "Ei mitään hätää, kaikki kunnossa" – Ruotsi-ottelu jää kuitenkin väliin

Suosittelemme