Hyppää sisältöön

Turun eläinsuojeluyhdistys kertoo lopettaneensa yhteistyön epäilyksien kohteeksi joutuneen hevostallin kanssa

Turun Sanomien mukaan naantalilaisella hevostallilla on useiden vuosien ajan kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia. Talli oli Turun eläinsuojeluyhdistyksen yhteistyötalli.

Turun eläinsuojelulyhdistys kertoo, että päätös yhteistyön lopettamisesta tehtiin nopeasti mutta harkiten. Arkistokuva. Kuva: Ilkka Klemola / Yle
Johanna Lehtola

Turun eläisuojeluyhdistys kertoo lopettaneensa yhteistyön epäilyksien kohteeksi joutuneen hevostallin kanssa. TESY kertoo asiasta Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

Turun Sanomien mukaan naantalilaisella hevostallilla on useiden vuosien ajan kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia. Lehden selvitysten mukaan esimerkiksi eriasteisten seksuaalitekojen kohteiksi on joutunut tallin toiminta-aikana vähintään kymmeniä nuoria tyttöjä.

Talli oli TESY:n yhteistyötalli. Eläinsuojeluyhdistys on sijoittanut eläimiä talliin viranomaispäätöksellä.

Lisäksi epäilyksien kohteeksi joutunut oli eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa mukana. Turun eläinsuojeluyhdistys kertoo, että henkilö on tänään tiistaina jättänyt paikkansa TESY:n johtokunnassa.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Juup kertoo yhdistyksen Facebook-päivityksessä, että päätös yhteistyön lopettamisesta tehtiin nopeasti.

– Nämä uutiset epäillyistä väärinkäytöksistä yllättivät meidät täysin. Ennen tätä viikkoa emme ole kuulleet tällaisista epäilyistä. On hyvä, että poliisi tutkii asiaa. Kyse on erittäin vakavista syytöksistä, Juup kommentoi päivityksessä.

Poliisitutkinta alkuvaiheessa

Rikoskomisario Petri Lamppu Lounais-Suomen poliisista kertoo, että tapauksen tutkinta on vasta aivan alkuvaiheessa.

– Uutisointi on poikinut useita yhteydenottoja, joita nyt selvitellään. Rikosilmoituksia ei ole vielä tänään ehditty perkaamaan ja kirjaamaan, osa yhteydenotoista on tehty Naantaliin ja sitä kautta ohjautuvat meille.

Rikosnimikkeet täsmentyvät tutkinnan aikana.

– Tällä hetkellä tutkinnassa olevia nimikkeitä on seksuaalirikoksiin, uhkauksiin ja kunniaan liittyviä epäilyjä, sanoo Lamppu.

Lue lisää:

Poliisi saanut useita yhteydenottoja naantalilaistallin epäiltyihin kaltoinkohteluihin liittyen – poliisille tehty myös rikosilmoituksia

TS: Naantalilaisella hevostilalla kohdeltu nuoria hevosharrastajia kaltoin vuosien ajan

Suosittelemme sinulle