Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hervannan Baana -pyöräväylän suunnitelmat muuttuivat vain vähän lisäajan ottamisen jälkeen

Tampereella rakennetaan keskustan ja Hervannan välille pyöräilyn laatukäytävää. Vaikea paikka on puolivälissä, rinteessä sijaitsevalla Korkinmäen omakotialueella.

Läheltä
Kuva: Yle
Jouni Tanninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen keskustan ja Hervannan välisen pyöräväylän suunnitelmat pysyvät Korkinmäen kohdalla lähes entisellään.

Omakotialueen läpi kulkevasta osasta höylätään mäkeä vähän matalammaksi ohitustien reunalla. Sen jälkeen nousu ja lasku ovat noin 8 prosenttia eli esimerkiksi 50 metrin matkalla korkeuseroa likimain neljä metriä.

Myös katusuunnitelmaa muutetaan hiukan Härkälänmäenkadun ja Korkinmäenkujan välisellä osuudella.

Muistutuksissa esitettiin kiertoreittiä omakotialueen ympäri liikenteen ja mäen jyrkkyyden takia. Tähän ei kuitenkaan aiota ryhtyä.

Baanasta on osa jo rakennettu

Hervannan Baanasta ovat jo valmistuneet osuudet Viinikassa ja Muotialassa vuoden 2020 lopulla, ja aiemmin raitiotien rakentamisen yhteydessä osuus Hervannan ja valtatie 9:n välille. Nekalantien osuuden toteuttamisaikataulu on vielä avoin.

Asia jätettiin pöydälle yhdyskuntalautakunnan kokouksessa 11. toukokuuta. Tiistaina 25.5. lautakunta äänesti kaksi kertaa asian palauttamisesta valmisteluun, mutta käsittelyä jatkettiin äänin 9–4 ja 8–5. Työt saadaan aloittaa vielä tänä kesänä.

Kustannusarviot ovat tarkentuneet. Hallilantien jalkakäytävän ja pyörätien katutöiden hinta on noin 162 000 euroa, Korkinmäenkadun noin 184 400 euroa ja Suutalanraitin välillä Korkinmäenkatu–Suutalansilta noin 86 300 euroa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Tampereen kaupungille 510 000 euroa Hervannan Baanan rakentamiseksi vuosina 2020-2021.

Suosittelemme