Hyppää sisältöön

Siun sote kilpailuttaa ikäihmisten asumispalvelut – ostopalvelujen hintalappu on noin 5 miljoonaa euroa vuodessa

Kilpailutukset toteutetaan kesän ja alkusyksyn aikana, ja uudet sopimukset tulevat voimaan ensi vuoden alussa. Siun sote tekee kilpailutuksessa yhteistyötä palveluntuottajien kanssa.

Pohjois-Karjalan alueella tehostetussa palveluasumisessa ja palveluasumisessa on noin 2 000 ikäihmistä. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle
Annika Lius

Siun sote kilpailuttaa ikäihmisten palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen ostopalvelut. Kilpailutukset toteutetaan kesän ja alkusyksyn aikana, ja uudet sopimukset tulevat voimaan ensi vuoden alussa. Kilpailutettavien ostopalvelujen hankinnan arvo on Siun soten tiedotteen mukaan noin 5,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Kilpailutuksen tavoitteena on yhtenäistää asumispalveluiden vähimmäisvaatimukset Siun soten alueella. Kilpailutus ei vaikuta nykyisiin asumispalveluihin, vaan koskee ainoastaan uusien asiakkaiden asumispalveluja. Kenenkään nykyinen asumispaikka ei kilpailutuksen takia vaihdu.

Siun sote tekee kilpailutuksessa yhteistyötä palveluntuottajien kanssa. Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa hankintamalliin esimerkiksi kommentoimalla avointa tietopyyntöä.

Pohjois-Karjalan alueella tehostetussa palveluasumisessa ja palveluasumisessa on noin 2 000 ikäihmistä. Vuosittain uusia asumispaikkoja järjestellään noin 120 asiakkaalle.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle