Hyppää sisältöön

Kärppien ja Leijonien kultavalmentaja Mikko Manner siirtyy Ruotsin liigaan

Mannerin uusi seura on gävleläinen Brynäs, joka sijoittui viime kaudella SHL:n häntäpäähän. Manner uskoo, että joukkue voi olla todella hyvä jo ensi kaudella.

Kärpäts chefstränare Mikko Manner.
Mikko Manner jättää Kärpät ja siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Brynäsiin. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
Emma Hyyppä,
STT Urheilu

Jääkiekkovalmentaja Mikko Manner luotsaa ensi kaudella SHL-seura Brynäsiä, seura tiedottaa verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Mannerin sopimus gävleläisseuraan on kaksivuotinen.

Manner valmensi päättyneellä kaudella Oulun Kärppiä ja on parhaillaan Suomen maajoukkueen apuvalmentajana MM-kilpailuissa Latviassa.

– Tulen käymään MM-kisojen jälkeen ja muutan Gävleen elokuussa. Aion olla oma itseni alusta asti ja olla sellainen johtaja, josta pelaajat, kannattajat ja seuran henkilöstö voivat olla ylpeitä, Manner sanoi seuran tiedotteessa.

Manner valmensi Kärpät Suomen mestariksi keväällä 2018. Hän toimi apuvalmentajana, kun oululaisseura voitti SM-kultaa 2014 ja 2015.

Keväällä 2019 Manner otti Kärppien kanssa SM-hopeaa ja saavutti maailmanmestaruuden osana Jukka Jalosen johtamaa Leijonien valmennustiimiä.

Brynäs jäi viime kaudella Ruotsin liigassa viimeistä edelliseksi, mutta säilytti paikkansa pääsarjassa karsintojen kautta. Joukkueessa pelaa suomalaisista keskushyökkääjä Tomi Sallinen.

– Brynäsissä on monia hyviä pelaajia, ja uskon että voimme olla todella hyvä joukkue jo ensi kaudella. Valmennusfilosofiani on todennäköisesti jotain suomalaisen ja ruotsalaisen välillä, Manner sanoi.

Lue myös:

Kärppien päävalmentajalta suorapuheinen tilitys vuoristoratamaisesta kaudesta – "Olen saanut kokea jo ne kaikista pahimmat häpeän ja riittämättömyyden tunteet"

Suosittelemme sinulle