Hyppää sisältöön

Rajalla varaudutaan jalkapallon EM-kisaturistien aiheuttamiin ruuhkiin – Vaalimaalla annetaan kisojen aikana koronaneuvontaa myös öisin

Terveysviranomaisten mukaan Vaalimaan raja-asemalle on odotettavissa ruuhkia ja pitkiä odotusaikoja Pietarissa pelattavien EM-kisojen aikana.

sairaanhoitaja Birgit Salmenhaara puhdistaa pöytää Vaalimaan raja-aseman koronatestauspisteellä.
Vaalimaan raja-asemalla järjestetään terveysneuvontaa ja koronatestejä. Arkistokuva on maaliskuulta 2021. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Mirjam Tahkokorpi

Terveysviranomaiset varautuvat siihen, että matkustajamäärät kasvavat itärajalla Pietarissa pelattavien jalkapallon EM-otteluiden aikana.

Vaalimaan raja-asemalla varaudutaan kisaturisteihin erityisesti 16. kesäkuuta ja 21. kesäkuuta, jolloin Suomen ottelut pelataan Pietarissa. Terveysneuvontaa ja koronatestausta järjestetään kisojen ajan myös öisin.

Tavallisesti terveysneuvonta ja koronatestaus ovat auki kello 7–21.30.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Kymsote odottaa, että Vaalimaan raja-asemalla on kisapäivinä erittäin vilkasta liikennettä. Kymsoten mukaan matkustajien tulee varautua ruuhkaan ja pitkiin odotusaikoihin.

Kymenlaaksossa on voimassa suositukset välttää matkustamista ulkomaille ja osallistumasta suuriin väkijoukkoihin. Suositus koskee myös matkustamista Pietarissa pelattaviin jalkapallon EM-otteluihin.

Kymsote muistuttaa, että he, jotka matkustavat ulkomaille, käyttäisivät maahan saapuessaan Finentry-palvelua (siirryt toiseen palveluun). Se on digitaalinen palvelu, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronatestausta.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä totesi keskiviikkona, että alueen koronatilanne pysyy kiihtymisvaiheessa. Alueella on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus, joka koskee sisä- ja ulkotiloja. Rajoitus on voimassa 15. kesäkuuta asti.

Suosittelemme sinulle