Hyppää sisältöön

Kruunupyyssä palaa parintuhannen neliön sikalarakennus – siat näyttävät selvinneen palosta

Palomestarin mukaan rakennuksen toinen osa saataneen pelastettua. Eläimet ovat olleet pelastuvassa osassa rakennusta.

Pohjanmaalla Kruunupyyssä syttyi tuleen parintuhannen neliön sikalarakennus. Asiasta kertoi STT:lle Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen palomestari Ville Mikkonen, jonka mukaan rakennuksen toinen osa on aikalailla tuhoutunut palossa.

Sammutustyöt olivat vielä aamuyöstä kesken, mutta palohetkellä rakennuksessa olleet siat näyttävät kuitenkin tällä tietoa selvinneen palosta. Pelastuslaitoksen jatkotiedotteen mukaan palo on saatu rajattua 500 neliön alueelle niin, että alustavien tietojen mukaan kaikki eläimet on saatu pelastettua.

Mikkosen mukaan eläimet ovat olleet rakennuksen toisessa osassa, joka onnistutaan aamuyön tietojen valossa pelastamaan.

– Ne ovat olleet tuossa toisessa siivessä, että ainakaan tällä tietoa eivät ole vahingoittuneet, Mikkonen kertoi kolmen aikoihin.

Pelastuslaitoksen noin tuntia myöhemmin tulleen jatkotiedotteen mukaan rakennuksessa oli noin 1 200 sikaa. Sammutustöissä menee ainakin aamuun Jatkotiedotteen mukaan palopaikalla olivat aamuneljän aikoihin käynnissä jälkisammutustyöt.

Pelastuslaitokselta on ollut kohteessa yksiköitä kaikkiaan kuudelta eri paloasemalta. Mikkonen kertoi aiemmin kello kolmen aikoihin, että paikalla oli sammutustöissä yhteensä 11 pelastuslaitoksen yksikköä. Mikkonen arvioi tuolloin sammutustöiden kestävän varmasti ainakin aamuun saakka.

– Nyt vielä varmistetaan tuota rajoituslinjaa, mikä tehtiin tuohon kahden siiven väliin. Näillä näkymin varmasti saadaan tuo toinen osa pelastettua, Mikkonen kertoi.

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, eikä tulipalo ole ollut vaarassa levitä muihin rakennuksiin. Rakennuspalon syttymissyystä ei ollut aamuyöstä vielä mitään tietoa. Hälytys suuresta rakennuspalosta Bjärkbondinraitilla tuli torstain puolella alkuyöstä yhden jälkeen.

Suosittelemme sinulle