Hyppää sisältöön

Turun eläinsuojeluyhdistys menettänyt jäseniä – syynä Naantalin hevostallikohu

Hevostallin ylläpitäjät on otettu kiinni epäiltynä törkeistä seksuaalirikoksista. Talli on toiminut eläinsuojeluyhdistyksen omistamalla maatilalla. Yhdistys on lopettanut yhteistyön tallin kanssa rikosepäilyjen tultua ilmi.

Tapaus tuli julkisuuteen maanantaina Turun Sanomien julkaistua jutun, jossa kerrottiin useiden nuorten joutuneen kaltoin kohdelluksi hevostallilla. Kuvituskuva. Kuva: Ilkka Klemola / Yle
Eino Kossila

Useat Turun eläinsuojeluyhdistyksen (TESY) jäsenet ovat jättäneet yhdistyksen sen jälkeen kun naantalilaisen hevostallin epäillyt rikokset tulivat ilmi alkuviikolla, kertoo Yle Åboland.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Juup pelkää, että yhdistyksen toiminta kärsii uutisoinnista. Yhdistys on riippuvainen lahjoituksista.

Moni on ihmetellyt TESY:n Facebook-sivulla julkaistua päivitystä, jossa Turun Sanomien ensimmäisen uutisen tietoja pidettiin valheellisina. Päivitys poistettiin myöhemmin. Britt-Marie Juup sanoi eilen Ylen haastattelussa, että kyse oli hätiköidystä viestinnästä vaillinaisilla tiedoilla tapahtuneesta.

Talli on vuokralla Turun eläinsuojeluyhdistyksen omistamalla maatilalla. Lisäksi tallin omistajapariskunta on vastannut TESY:n eläinpelastusautosta.

Pariskunnan toinen osapuoli istui TESY:n johtokunnassa syksystä saakka. Eläinsuojeluyhdistys on myös toisinaan sijoittanut haltuun otettuja eläimiä tallin tiloihin.

Tallista tehdyn uutisoinnin jälkeen eläinsuojeluyhdistys ilmoitti lopettaneensa yhteistyön tallin kanssa. Myös tallin omistaja on lähtenyt TESY:n johtokunnasta.

Vyyhti sai alkunsa maanantaina illalla julkaistusta Turun Sanomien laajasta selvityksestä (siirryt toiseen palveluun). Myöhemmin poliisi kertoi tutkivansa asiaa.

Lisää aiheesta:

TS: Naantalilaisella hevostilalla kohdeltu nuoria hevosharrastajia kaltoin vuosien ajan

Poliisi saanut useita yhteydenottoja naantalilaistallin epäiltyihin kaltoinkohteluihin liittyen – poliisille tehty myös rikosilmoituksia

Turun eläinsuojeluyhdistys kertoo lopettaneensa yhteistyön epäilyksien kohteeksi joutuneen hevostallin kanssa

Ratsastajainliitto naantalilaistallin rikosepäilyistä: "Palkkatyö on palkkatyötä, ja on asia erikseen, jos omaksi huvikseen haluaa autella"

Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni naantalilaisen hevostallin tapauksessa

Suosittelemme sinulle