Hyppää sisältöön

Kuntavaalipaikoilla järjestettävillä Pieni ele -vaalikeräyksillä on suuri merkitys vammaisten ja pitkäaikaissairaiden yhdistyksille

Puolet keräyksen tuotoista jää keräyspaikkakunnalle. Loput jaetaan suomalaiseen vammais- ja terveystyöhön.

Lahjoituksilla hankitaan myös kuntoutusvälineitä ja koulutetaan avustajakoiria. Kuva: Tuuli Kuismin / Yle

Kuntavaalien yhteydessä järjestettävällä Pieni ele -vaalikeräyksellä (siirryt toiseen palveluun) on suuri merkitys vammaisia ja pitkäaikaissairaita tukeville yhdistyksille. Keräyksellä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja sekä aivosairaita.

Äänestyspaikoilla toteutettavat keräykset järjestetään talkoovoimin. Suurin osa kerääjistä on itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita. Meri-Lapin alueelta keräyksessä ovat mukana Kemin seudun sydänyhdistys, Länsi-Pohjan neuroyhdistys sekä Lapin alueen epilepsiayhdistys.

Pieni ele -keräyksessä kuntavastaavana Kemissä ja Keminmaassa toimiva Pia Salmela sanoo, että keräys on erityisen merkityksellinen nyt, koska korona-aika on vaikeuttanut yhdistysten toimintaa.

– Korona-aikana yhdistysten tulot ovat pienentyneet huomattavasti, joten on todella tärkeää, että saamme edes jonkun verran tuloja, joita ei saa mistään muualta nyt.

– Meillä epilepsiayhdistyksessä ollaan suunniteltu käytettäväksi näitä varoja vertaistukitoimintaan, koulutuksiin ja erinäisiin tapahtumiin. Vertaistuki on tällä hetkellä erittäin tärkeää, koska näin korona-aikana sairastavat ovat olleet pois kaikesta toiminnasta, Salmela sanoo.

Lahjoituksia keräykseen voi tehdä myös verkossa sekä mobiilimaksulla.

Suosittelemme sinulle