Hyppää sisältöön

Oulun seudulla sähköverkkopalvelumaksut halpenevat – vt. toimitusjohtaja: "alennukset ovat pieniä, mutta oikeansuuntaisia"

Oulun Energia Sähköverkko Oy laskee verkkopalveluhintojaan heinäkuun alusta kolmisen prosenttia. Yhtiön vt. toimitusjohtaja Anna Pasma kertoo, että vaikka alennukset eivät euromääräisesti ole suuria, on suunta oikea.

Oulun Energia Sähköverkon kaapelointioaste on 87 prosenttia. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Sähkölämmitteisen omakotitalon vuosisäästö on noin 20 euroa, rivitaloasukkaalla n. 7,80 euroa ja kerrostaloasukkaalla n. 3,8 euroa.

Yhtiö perustelee hinnanalennusta tehdyillä verkkoinvestoineilla, jotka ovat parantaneet toimitusvarmuutta. Tämän takia sähkömarkkinalain vaatimusten mukaisia toimitusvarmuusinvestointeja tarvitaan jatkossa aiempaa vähemmän.

Vt. toimitusjohtaja Anna Pasman mukaan yhtiöllä on liki 112 000 asiakasta Oulun seudulla. Sähköverkon pituus on 4 157 kilometriä

Oulun Energia -konserniin kuuluva sähköverkkoyhtiö uudisti ja saneerasi viime vuonna sähkönjakeluverkostoaan noin 11 miljoonalla eurolla.

Entinen sähkönsiirtohinnasto eli nykyinen verkkopalveluhinnasto astuu voimaan 1.7.2021. Asiakkaille lähetetään tiedote kotiosoitteeseen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle