Hyppää sisältöön

Awak Kuier debytoi ensi yönä WNBA:ssa, ottelu suorana Areenassa – "Hyppy tuntemattomaan"

Awak Kuier tekee suomalaista koripallohistoriaa torstain ja perjantain välisenä yönä, kun hänestä tulee ensimmäinen suomalainen, joka on pelannut WNBA:ssa.

Awak Kuier kuvassa.
Awak Kuier on jo harjoitellut Dallas Wingsin riveissä. Kuva: Pekka Koli / Yle
Jouko Vuolle,
Matti Lehtisaari,
Jonne Niemeläinen

Dallas Wingsin suomalaisvaraus Awak Kuier, 19, debytoi torstain ja perjantain välisenä yönä koripallon WNBA-sarjassa. Kuier on Dallasin kokoonpanossa, kun Wings pelaa vieraissa Atlanta Dreamia vastaan. Suomen aikaa kello 2.00 alkavaa ottelua voi jännittää suorana Yle Areena välityksellä.

Areenassa nähtävän ottelun selostaa Antti-Jussi Sipilä ja kommentaattorina toimii Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen.

– Tämä on tietyllä tavalla hyppy tuntemattomaan. Awak on päässyt harjoittelemaan joukkueen kanssa vain kerran. Sääntöjenkin puolesta ollaan uuden äärellä, Yle Urheilun asiantuntija Pekka Salminen ennakoi suomalaisittain historiallista hetkeä.

– Eurooppalainen naisten huippukoripallo on fyysistä ja kurinalaista. Naisten NBA:ssa on enemmän tilaa, osittain sen takia, että puolustuspäässä on kolmen sekunnin sääntö. Korintekoa ja näyttävyyttä haetaan, Salminen arvioi.

Salminen odottaa, että Kuierilla kestää hetken päästä vauhtiin uudessa ympäristössä.

– Aluksi pieni hakeminen ja sitten onnistumisia, siinä asiat, joita häneltä odotan. Toisella puoliajalla jo paremmin mukaan peliin, muutama kori ja hyvää puolustuspeliä. Vastassa on takamiespainotteinen joukkue (Atlanta), joten Awak saa laittaa jalkojaan liikkeelle, Salminen totesi.

Kuier matkusti Yhdysvaltoihin viime viikolla ja on harjoitellut joukkueen kanssa. Hän myös matkusti joukkueen kanssa Atlantaan. Debytoidessaan 195-senttisestä Kuierista tulee kautta aikain ensimmäinen suomalainen, joka on pelannut WNBA:ssa.

Kuier teki suomalaista koripallohistoriaa aikaisemmin tänä keväänä, kun hänestä tuli Taru Tuukkasen lisäksi toinen suomalaispelaaja, joka on varattu WNBA:hin. Dallas Wings varasi Kuierin varaustilaisuuden toisena pelaajana.

Wings on ehtinyt pelata tällä kaudella kolme ottelua, joista joukkue on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi.

Yle näyttää jatkossa naisten koripallon ammattilaissarjan WNBA:n otteluita. Ylen ja yhdysvaltalaisen ammattilaisliigan sopimukseen kuuluu vähintään 14 Kuierin edustaman Dallasin runkosarjan ottelua.

Kuierin ottelut näytetään pääosin suorana Yle Areenassa, mutta tallenteita myös jälkikäteen. Lisäksi Areenassa nähdään myös muita WNBA:n runkosarjan otteluita, pudotuspelejä ja finaaleja.

Päivitetty kello 17.20: Pekka Salmisen kommentit täydennetty.

Lue myös:

Suomalaista koripallohistoriaa katsottavissa Ylellä – Awak Kuierin WNBA-pelejä nähdään jatkossa Areenasta

Awak Kuierin viisumiasiat ratkesivat – suomalaislupaus pääsee aloittamaan matkansa kohti koripallounelmaansa

Awak Kuier on jumissa Suomessa, vaikka WNBA-kausi alkaa tällä viikolla – kertoo tilanteestaan Yle Urheilulle: "Ei voi muuta kuin toivoa parasta"

Awak Kuierin urakointi ei auttanut – Ragusa ulos Italian loppuotteluista

Sudanilaislähtöinen Kuierin perhe teki kaikkensa tyttären koripallouran eteen – varaus huippusarjaan herkisti ylpeät vanhemmat ja pyyhki vaikeat ajat mielestä

Suosittelemme sinulle