Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hissiyhtiö Koneen kiinteistö palaa – palopesäkkeitä sammutetaan, sammutustyöt jatkuvat todennäköisesti aamuun

Koneen teollisuusrakennuksen 1500 neliömetrin kokoinen katto syttyi tuleen Hyvinkäällä. Pelastuslaitoksen tiedossa ei ole henkilövahinkoja.

Veikko Eromäki,
Tiina Karppi
Avaa Yle-sovelluksessa

Koneen omistaman tutkimuskeskuksen katto palaa Myllykadulla Hyvinkäällä. Katon laajuus on noin 1500 neliömetriä. Pelastuslaitos sai tiedon palosta hieman ennen puoltapäivää torstaina.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palopäällikkö Paul Nybergin mukaan palaminen jatkuu, mutta palon eteneminen on saatu rajattua. Puoli seitsemän aikoihin illasta sammuteltiin palopesäkkeitä.

– Palon eteneminen on pysäytetty ja nyt alamme sammuttamaan palopesäkkeitä. Paikan päällä on vielä yli kymmenen yksikköä ja työt jatkuvat varmaan aamuun asti, Nyberg kertoo.

Paikalla on vielä liikenteen poikkeusjärjestelyitä mittavan vesiletkumäärän takia. Nyberg suosittelee alueella ajamisen välttämistä.

Tuleen syttyneessä rakennuksessa oli käynnissä korjaustyöt. Nybergin mukaan palo on mittava, eikä sen syttymissyytä tai taloudellisia vahinkoja päästä tarkastelemaan vielä pitkään aikaan.

Koneen teollisuushalli palaa Hyvinkäällä.
Teollisuusrakennuksen katto oli liekeissä torstaina päivällä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Kuva: Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Kone: Ihmiset evakuoitu rakennuksesta turvaan

Koneen viestintäjohtaja Hanna Rutanen kertoo, että kaikki ihmiset evakuoitiin palavasta rakennuksesta ja että he ovat turvassa. Myöskään pelastuslaitoksen tiedossa ei ole henkilövahinkoja. Rutanen kertoo, että myös läheisiä rakennuksia evakuoitiin muun muassa savuhaittojen takia.

– Päivän aikana varmaan selviää haittojen laajuus ja tiedotamme tilanteesta omaa henkilökuntaamme. Odotamme, mikä on viranomaisten ohjeistus ja vahingon laajuus ja toimimme sen mukaan, Rutanen kertoo.

Hissiyhtiö Koneen kiinteistö palaa, sammutustyöt käynnissä
Tieto palosta tuli hätäkeskukseen hieman ennen puoltapäivää torstaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Poliisi tutkiin palon syttymissyytä.

Juttua korjattu 27.5. klo 13.20: Jutussa luki aiemmin, että katon koko on noin 500 neliömetriä. Todellisuudessa katon koko on noin 1500 neliömetriä.

Suosittelemme sinulle