Hyppää sisältöön

Seinäjoella kahdessa asumattomassa rakennuksessa sytytetty tahallaan tulipalo yön aikana – Päivystävä palomestari: "Jo kolmas palo samassa kohteessa vuoden sisään"

Kasperin kaupunginosassa Lintuviidalla asumattoman kolmikerroksisen kerrostalon kellarissa oli sytytetty tahallaan tulipalo. Hyllykalliolta hieman Lapuan suuntaan Kaarretiellä puolestaan autiotalo paloi täysin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Tuomo Mäenpää

Seinäjoella on yön aikana sytytetty tahallaan kahdessa eri asumattomassa kiinteistössä tulipalo.

Kasperin kaupunginosassa Lintuviidalla asumattomassa kolmikerroksisessa kerrostalossa oli sytytetty tulipalo kellarissa. Pelastuslaitos sai rajattua palon yhteen kellarihuoneeseen.

– Se on pelastuslaitokselle jo tuttu kohde. Tämä taisi olla jo kolmas palo samassa kohteessa vuoden sisään. Jokin ohikulkijoita siinä asunnossa tuntuu kiehtovan, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joona Övermark tuhahtaa.

Övermark sanoo, että kellarikerroksessa oli kunnon tulipalo, kun pelastuslaitoksen yksiköt pääsivät paikalle.

– Kellarissa on paljon irtaimistoa. Sammutustyöt sujuivat kuitenkin hyvin. Palo ei levinnyt kellarista muihin kerroksiin tai rappuihin.

Autiotalo paloi täysin

Hyllykalliolla hieman Prismasta Lapualle päin Kaarretiellä puolestaan paloi autiotalo täysin. Autiotalo on sytytetty niin ikään tahallaan.

– Siinä oli noin 60 neliön kauan tyhjillään ollut autiotalo, joka tuhoutui nyt kokonaan. Saimme rajattua palon niin, ettei se levinnyt maastoon.

Päivystävä palomestari Övermark sanoo, että pelastushenkilöstöä tahallaan sytytetyt palot raivostuttavat.

– Kieltämättä turhauttaa, kun henkilöstö joutuu riskeeraamaan turvallisuutensa ikään kuin turhaan.

Yön palot tapahtuivat Seinäjoella miltei peräkkäin.

– Resurssimme olivat näissä kiinni useamman tunnin. Onneksi samaan aikaan ei tullut suurta hälytystä muualle, jossa apua olisi todella tarvittu, Övermark toteaa.

Suosittelemme sinulle