Hyppää sisältöön

Kokkolan perinteinen kesätapahtuma Mustakari Memories siirtyy ensi vuoteen

Tälle vuodelle heinäkuun alkuun suunniteltu Mustakari Memories peruuntuu. Syynä on koronaturvallisuus. Järjestyksessään 21. juhla järjestetään ensi vuonna. Loppukesää ei edes ajateltu, sillä tuttu heinäkuinen tapahtuma-aika ja sovitut artistit halutaan säilyttää.

Mustankarin kesäjuhlat jäävät väliin jo toista kertaa peräkkäin. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Monen muun kesäjuhlan tapaan myös perinteinen Mustakari Memories -tapahtuma peruuntuu tältä vuodelta ja siirtyy ensi vuodelle.

Festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen kertoo syyksi koronaturvallisuuden.

– Pitkällisten keskustelujen jälkeen muun muassa Soiten koronanyrkin ja Avin kanssa on valitettavasti todettava, että turvallisuuden takia ei nähdä mahdolliseksi järjestää juhlia nyt. Toivottavasti ihmiset jaksavat odottaa ensi vuoden juhlia, silloinhan rokotukset ovat eri mallilla kuin nyt.

Juhla jäi koronan takia järjestämättä myös viime vuonna.

Tänä vuonna loppukesä tapahtuma-aikana ei ollut harkinnassa, sillä Mustakari halutaan järjestää tuttuna viikonloppuna heinäkuun alussa ja nyt sovituin artistein. Nyt siis järjestyksessään 21. juhla järjestetään vuonna 2022.

– Me koemme, että meidän pitää olla vastuullinen tapahtumajärjestäjä. Kukaan ei osaa sanoa, miten virusvariantti leviäisi tällaisessa ulkotapahtumassa, toteaa Silvennoinen.

Täksi vuodeksi tapahtumaan olivat tulossa esiintymään muun muassa Anna Abreu, Lauri Tähkä ja Ellinoora. Silvennoisen mukaan suurin osa nyt sovituista artisteista on varmistanut tulonsa myös ensi vuodeksi. Esiintyjälista ensi vuodelle julkistetaan loppukesästä.

Festivaalijohtaja kertoo, että ostetut liput voi palauttaa 1.6. lähtien heinäkuun loppuun saakka samaan myyntipisteeseen, josta ne on hankittu.

Festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen. Kuva: Raila Paavola / Yle

28.5.2021 kello 9.20 juttua täydennetty lisätiedoilla.

Suosittelemme sinulle