Hyppää sisältöön

Kiuasyhtiö Harvia ostaa kylpytynnyreitä valmistavan Kiramin

Yrityskaupan odotetaan tuovan noin miljoonan euron vuosittaiset synergiaedut. Tuotekehityksessä mahdollisuuksia nähdään esimerkiksi sähkölämmitteisissä kylpytynnyreissä.

Paljua kootaan Kiramin tehtaalla Sastamalassa kesäkuussa 2019. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Heli Mansikka

Kiukaistaan tunnettu Harvia on ostanut Sastamalassa kylpytynnyreitä valmistavan Kiramin. Kauppahinta on 7 miljoonaa euroa kaupantekohetkellä sekä lisäksi myöhemmin maksettava, maksimissaan neljään miljoonaan nouseva ja Kiramin käyttökatteen kehitykseen sidottu summa.

Yrityskaupan odotetaan tuovan noin miljoonan euron vuosittaiset synergiaedut, joiden arvioidaan toteutuvan täysimääräisesti vuoden 2023 loppuun mennessä. Harvian pörssitiedotteen mukaan yritysosto luo molemmille yhtiöille selviä synergiamahdollisuuksia muun muassa jakeluun ja logistiikkaan sekä myös esimerkiksi kehitystoimintaan.

– Tulevaisuudessa näemme mahdollisuuksia erityisesti kylpytynnyrivalikoiman laajentamisessa sähkölämmitteisiin tai hybridikylpytynnyreihin, Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju sanoo tiedotteessa.

Harvialla on osaamista sekä sähkö- että vesitekniikasta. Yhtiö haluaa tutkia myös kylmävesituotteisiin liittyviä mahdollisuuksia.

Kirami on maailman suurin puulämmitteisten kylpytynnyrien valmistaja ja markkinajohtaja Suomessa. Kiramin kotimarkkinoilla Suomessa yhtiön kylpytynnyreillä on jo noin 40 prosentin markkinaosuus, ja yhtiö kasvaa nyt vauhdilla myös kansainvälisesti erityisesti Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa.

Koronapandemian aikana kylpytynnyrien kysyntä on lisääntynyt myös kotimaassa.

Lue myös:

Korona lisäsi kylpytynnyreiden kysyntää – kurikkalaisyritys palkkasi lisää työvoimaa, mutta kapasiteetin rajoja kolkutellaan silti

Saunamarkkinat vetävät nyt hyvin – Narvin toimitusjohtaja: "Maailmalla on paljon potentiaalisia saunojia"

Harvia laajentaa tuotantoaan ja tilojaan Muuramessa

Suosittelemme sinulle