Hyppää sisältöön

Nightwishin uusi basisti on Wintersunin Jukka Koskinen

Metallibändi Nightwish paljasti eilen illalla, että yhtyeen uusi basisti on Jukka Koskinen. Hän soittaa yhtyeessä viikonlopun striimikeikoilla sekä myöhemmin alkavilla Euroopan- ja maailmankiertueella. Jatkosta päätetään myöhemmin.

Nighwish Meksikossa vuonna 2015. Kuva: YLE/Mariem Henaine

Kansainvälisesti menestyneen metallibändi Nightwishin uusi basisti on suomalaisesta Wintersun-yhtyeestä tuttu Jukka Koskinen. Hänet tunnetaan myös Norther-yhtyeen basistina. Myös Nightwishin nykyinen rumpali Kai Hahto on yksi metallimusiikkia soittavan Wintersunin jäsenistä.

Nightwish paljasti basistin nimen eilen illalla hieman ennen An Evening with Nightwish in a Virtual World -striimikeikkaa. Yhtye esiintyy tänä viikonloppuna kahden striimikonsertin verran.

Nightwishin pitkäaikainen basisti Marko Hietala jätti yhtyeen alkuvuodesta. Facebook-tiedotteessaan Hietala kertoi haluavansa löytää uutta inspiraatiota ja syitä tehdä musiikkia.

Hietalan seuraajana Jukka Koskinen soittaa yhtyeen tämän viikonlopun striimikeikoilla sekä myöhemmin alkavilla Euroopan- ja maailmankiertueella. Koskisen jatkosta päätetään myöhemmin.

Nightwish esiintyy seuraavan kerran heinäkuun lopussa Kuopiorockissa sekä Qstockissa Oulussa. Esimerkiksi Kuopiorock ilmoitti aiemmin toukokuussa, että kesän festarin järjestäminen on lyöty lukkoon.

Lue lisää:

Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen paljasti Puoli seitsemän -ohjelmassa rakastavansa Pieni talo preerialla -sarjaa: "Tosi voimakasta kamaa"

Marko Hietala jätti menestysyhtye Nightwishin, haukkui musiikkialan ja tuomitsi Lähi-itään maksettavat osingot – mistä on kyse?

Suosittelemme sinulle