Hyppää sisältöön

Lassi Etelätalo avasi voitokkaasti – Topias Laine uutena miehenä 80 metrin kerhoon: "Yritän härnätä isoja poikia"

Neljä miestä rikkoi 80 metrin rajan Vantaan Kultainen keihäs -kilpailussa. Voiton pokkasi Lassi Etelätalo ja uutena miehenä 80 metrin kerhoon liittyi 19-vuotias Topias Laine, joka heitti ennätyksensä viimeisellään.

Topias Laine Kultainen keihäs -kilpailussa Vantaalla 29.5.2021
Anu Karttunen,
Jelena Leppänen,
Joel Holma

Lassi Etelätalo voitti Vantaalla käydyn, jo perinteiseksi muodostuneen miesten Kultainen keihäs -kilpailun. Etelätalon voittotulos 81,28 on kauden toiseksi kovin, sillä kotimaista kärkitulosta 82,63 pitää hallussaan Toni Kuusela.

Etelätalo ylitti kaksi kertaa 80 metriä, sillä hän heitti kolmannellaan 81,10 ja viimeisellään 81,28. Edellisellä kaudella Joensuun Katajan heittäjä ylitti 80 metriä vain kerran, kun hän heitti Kalevan kisoissa 82,20.

– Se oli tasaista sarjaa, enkä saanut ihan huippuonnistumista. Muutaman metrin olisi voinut saada lisää, koska olosuhteet olivat sen verran hyvät. Vähän jäi kismittämään, Etelätalo kertoo Yle Urheilulle.

Etelätalon kauden alkua on varjostanut valmentaja Leo Pusan kuukauden takainensydänkohtaus.

– Leksa voi hyvin, mutta ei ole ollut vielä treenejä katsomassa. Toivottavasti saadaan Leksa kesän mittaan harjoituksiin, Etelätalo sanoo.

"Iso merkkipaalu"

Kilpailun toiseksi tuli Etelä-Afrikan Rocco van Rooyen tuloksella 80,73 ja kolmanneksi Kuusela 80,65-metrisellään.

80 metrin kerhoon liittyi myös neljänneksi sijoittunut 19-vuotias Topias Laine, joka paransi viimeisellä heitollaan ennätystään puolisentoista metriä. Laineen tulos oli 80,17.

– Se on iso merkkipaalu keihäänheittäjälle, kun saa maagisen 80 metrin rajan rikki. Voi olla todella tyytyväinen, Laine summaa.

19-vuotias Laine tunnetaan etenkin nopeudestaan. Hän on juossut 100 metriä aikaan 11,03.

– En ole niin iso kuin moni muu keihäänheittäjä. Nopeus on ehdoton vahvuuteni.

Laineen päätavoitteet kesällä ovat Kalevan kisat ja alle 23-vuotiaiden EM-kisat.

– Yritän myös härnätä isoja poikia. Yritän haastaa heitä ja taistella kisapaikoista.

Lassi Etelätalo heittää keihästä Kultainen keihäs -kilpailussa.

18-vuotiaalle Alaselle ennätys

Naisten kisan voittoon kiskaisi Anni-Linnea Alanen, jonka voittotulos kantoi 57,11. Tulos oli 18-vuotiaan Vaasan Vasaman heittäjän uusi ennätys. Toiseksi sijoittunut Jenni Kangas heitti 56,20 ja kolmanneksi sijoittunut Jatta-Mari Jääskeläinen 56,08.

Petteri Piiroisen valmennettavaAlanen on aloittanut kautensa ennätystehtailulla.

– Sillä on iso merkitys. Tämä antaa luottoa tekemiseen ja voi hyvillä mielin lähteä kisoihin.

Myös neljänneksi sijoittunut 17-vuotias Vivian Suominen paranteli ennätystään. Keihäänheiton superlupaukseksi nimetty Suominen heitti 54,64, joka on liki 80 senttiä parempi kuin hänen edellinen ennätyksensä.

Vantaan yleisurheilukisassa nähtiin 100 metrillä mainioita tuloksia. Naisten kisassa kaikki neljä naista juoksi ennätyksensä. Ykköseksi ylsi Anniina Kortetmaa, joka kellotti ajakseen 11,54. Johanna Kylmänen oli toinen ajalla 11,76, Anna Pursiainen kolmas ajalla 11,77 ja Elisabet Salmela oli neljäs ajalla 11,88.

Miesten kilpailussa Roope Saarinen puristi voittoon uudella ennätyksellään 10,44 ja toiseksi sijoittunut Riku Illukka pääsi ennätyksensä tuntumaan. Illukan aika oli 10,49, joka jäi ennätysajasta vain 0,03 sekuntia. Kolmanneksi sijoittuneen Oskari Lehtosen aika oli 10,51 ja neljänneksi sijoittuneen Ville Myllymäen 10,73.

Päivitetty juttua 29.5.2021 klo 15.46: lisätty Laineen, Etelätalon ja Alasen kommentit. Päivitetty samalla otsikkoa.

Lue myös:

Elmo Lakka avasi kilpailukautensa huippuajalla 13,57: "Lupaa hyvää tuleviin kisoihin"

Silja Kosonen jatkoi väkevää virettään ja rikkoi 70 metriä Somerolla

Viron huima taso lippulaivatuotteessaan hämmästyttää – Suomessa sama yleisurheilulaji on murheenkryyni, joka ei houkuttele poikia

Dohan Timanttiliigassa syntyi yhteensä kuusi kärkitulosta – kolmiloikkaaja Yulimar Rojas leiskautti 15 metriä lankun takaa

Suosittelemme sinulle