Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Maria Huntington otteli lähelle ennätyspisteitä – "Uskomme, että tämä riittää olympialaisiin"

Maria Huntington otteli mainiosti perinteisessä Götzisin moniottelutapahtumassa. Hän sijoittui neljänneksi kovatasoisessa kilpailussa ja nosti samalla olympiarankingiaan.

Maria Huntington kuvassa.
Maria Huntington onnistui etenkin pituushypyssä Götzisin kisassa. Kuva: Tomi Hänninen
Tekijät
Avaa Yle-sovelluksessa

Maria Huntington avasi kautensa mainiosti Götzisin perinteisessä moniottelutapahtumassa. 7-ottelun olympiaraja 6420 jäi saavuttamatta, mutta Huntington otteli lähelle ennätyspisteitään (6339). Hän saavutti 6318 pistettä ja sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Huntington nousee tuloksellaan olympiarankigissa, jonka perusteella 24 saa paikan Tokion olympialaisiin. Huntington on nousemassa rankingissa alustavasti 15. sijan tuntumaan eli olisi menossa tämän hetken tulosten perusteellla kisoihin.

– Ensimmäiseksi otteluksi tämä oli ihan okei. Muutamia epäonnistumisia ja muutamia hyviä suorituksia, joten en voi olla muuta kun tyytyväinen näihin pisteisiini. Olympiarankingin kannalta tämä oli erittäin tärkeää. Uskomme, että tämä riittää olympialaisiin, Huntington kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Myös Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja piti Huntingtonin ottelua onnistuneena.

– Kauden avausotteluksi aivan erinomainen suoritus. Pari ennätystäkin (pituus ja kuula) eikä missään tullut oikein kunnon mogaa. Juoksupuolella oli ehkä vielä vähän tahmeampaa, mutta kun pääsee juoksemaan kisoja, sekin puoli aukeaa, Raja sanoi.

Huntingtonilla oli avauspäivän jälkeen kasassa 3750 pistettä, mikä oli vain 36 pistettä hänen ennätyksestään, ja hän keräsi päätöspäivän kolmesta lajista 2568 pistettä. Hän onnistui avauspäivänä erityisesti korkeudessa (183) ja kuulassa (13,16) ja päätöspäivän ilonaiheina oli ennen kaikkea pituushyppy.

Huntington sai toisellaan ponnistuksen osumaan aivan nappiin ja hän paransi ennätystään kahdella sentillä tulokseen 653, vaikka vastatuultakin oli 0,9 metriä sekunnissa. Keihäänheitossa hän sai kohtuullisen tuloksen 45,01. Vaikka tulos oli 81 senttiä parempi kuin ennätyssarjassa, hän olisi tarvinnut lisämetrejä SE-tulokseen.

Samoin päätöslajissa 800 metrillä Huntingtonilta olisi vaadittu Suomen ennätykseen 4–5 sekunnin ennätysparannusta, mutta tulos 2.22,72 jätti parantamisen varaa.

– Oli hieman epätasaista menoa. Tuli pari henkilökohtaista ennätystä, mutta juoksulajeissa meno oli aika rauhallista. En ole kuitenkaan siitä huolestunut, tämä oli kuitenkin vasta kauden ensimmäinen ottelu, Huntington arvioi.

Huntington kertoo jännittäneensä hieman klassikkotapahtumaa. Hän kuitenkin samalla toteaa, että huomaa henkisen kasvunsa juuri jännityksen laantumisessa. Hän kertoo olevansa erittäin tyytyväinen siihen, kuinka hyvin hän pystyi siirtämään keskittymisensä seuraavaan lajiin. Lisäksi hän näkee fysiikkansa parantuneen.

– Esimerkiksi pituushypyssä nopeuteni ja ponnistamiseni ovat menneet eteenpäin. Hallikaudella korkeudessa puolestaan jouduimme tekemään kantapäävamman vuoksi muutoksen harjoitteluuni. Pääsin nyt hyppäämään ensimmäisen täysvauhtisen hypyn ja olen tyytyväinen että uskalsin hypätä sen. Siihen nähden tulokseni oli myös hyvä, suomalaisottelija pohtii.

Miia Sillman otteli Götzisissä kuusi lajia, mutta jätti päätöslajin väliin. Sillman oli kisassa ennen tätä 15:nnellä sijalla 5185 pisteellään.

Kilpailun voitti Unkarin Xenia Krizsan uudella maan ennätyksellään 6651. Alankomaiden Anouk Vetter oli toinen (6536) ja Yhdysvaltojen Kendell Williams kolmas (6383).

_Päivitys kello 17.56: Lisätty grafiikka Huntingtonin sarjoista.
_

Päivitys kello 19.00: Lisätty Huntingtonin kommentit.

Lue myös:

Kanadalainen Damian Warner oli jopa ME-jahdissa kymmenottelussa – grafiikka näyttää, kuinka keihäässä jäätiin kuitenkin vielä kauas

Kristiina Mäkelälle loistava kauden avaus

Maria Huntington on ennätyspisteiden tuntumassa – valmentaja iloisena: "Aika lähellä ollaan sitä, mitä haluttiin"

Miia Sillman itki joka kerta palatessaan Turkuun – löysi paratiisinsa Tampereelta ja saa vuosien puurtamisen jälkeen keskittyä täysillä urheiluun

Viron huima taso lippulaivatuotteessaan hämmästyttää – Suomessa sama yleisurheilulaji on murheenkryyni, joka ei houkuttele poikia

Suosittelemme