Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kanadalainen Damian Warner oli jopa ME-jahdissa kymmenottelussa – grafiikka näyttää, kuinka keihäässä jäätiin kuitenkin vielä kauas

Kanadalainen Damian Warner rikkoi Götzisin moniottelutapahtumassa kirkkaasti ennätyksensä, mutta maaginen 9000 pisteen raja jäi vielä 5 pisteen päähän. 

Damian Warner heittää keihästä.
Damian Warner epäonnistui Götzisissä keihäänheitossa ja jäi vain niukasti 9000 pisteen rajasta. Kuva: imago images/Beautiful Sports/ All Over Press
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

10-ottelussa nähtiin huippusarja, kun Damian Warner otteli 8995 pistettä ja voitti Götzisin kisan jo viidennen kerran peräkkäin ja kuudennen kerran kaiken kaikkiaan.

Kanadalainen MM-hopeamitalisti oli ajoittain jopa ME-vauhdissa ja rikkoi kirkkaasti nimissään olleen maansa edellisen ennätyksen 8795.

– Tajusin seiväshypyn jälkeen, että olen 9000 pisteen vauhdissa. En ollut henkisesti valmis siihen, Warner myönsi kilpailun jälkeen itävaltalaisen ORF:n haastattelussa.

Warner teki heti avauspäivänä huiman Kanadan ennätyksen pituushypyssä tuloksellaan 828, tämän lisäksi hän sivusi ottelussa ennätystään sekä korkeudessa että seiväshypyssä ja jäi 100 metrillä vain 0,02 sekuntia ennätyksestään. Warnerin pituustulos on kaikkien aikojen paras ottelussa, ja hän rikkoi tällä myös Tokion olympiarajan.

Sen sijaan kuulassa ja keihäässä Warner joutui pettymään. Hän jäi kuulassa yli metrin ja keihäässä viisi metriä ennätyksestään. Kanadalainen uskoikin, että nämä tulokset veivät häneltä sen ratkaisevat viisi pistettä.

– Siihen on syynsä, miksi vain kolme urheilijaa ovat pystyneet rikkomaan sen 9000 pistettä. Sitä ei tapahdu joka päivä. Pitää suorittaa kaikki lajit hyvin. Minulla oli mahdollisuus, mutta valitettavasti en pystynyt siihen.

Ranskalaisen Kevin Mayer, yhdysvaltalainen Ashton Eaton ja tshekki Roman Sebrle ovat ainoat 9000 pisteen ylittäjät. Mayerin maailmanennätys 9126 on vuodelta 2018.

– Tässä on ollut pitkä aika ilman kisoja ja heti 8995 pistettä. Olen ylpeä itsestäni. Olen hyvässä kunnossa ja odotan nyt innokkaana Tokion olympialaisia, Warner sanoi ja totesi antaneensa kilpakumppaneilleen nyt varoituksen kunnostaan.

Kanadan Pierce Lepage sijoittui Götzisissä toiseksi ennätyspisteillään 8534, Belgian Thomas Van der Plaetsen oli kolmas 8430 pisteellään. Dohan MM-kisoissa kultaa voittanut Saksan Niklas Kaul jätettiin kisassa vasta viidenneksi.

Lue myös:

Maria Huntington otteli lähelle ennätyspisteitä – "Uskomme, että tämä riittää olympialaisiin"

Suomalaiset seiväshyppääjät paransivat jälleen komeasti ennätyksiään – Holttinen ja Paavola kaikkien aikojen kymppisakkiin

Kristiina Mäkelälle loistava kauden avaus

Suosittelemme