Hyppää sisältöön

Malmilla Valuraudankujalla palava kaasuvuoto – pelastuslaitos tarkkailee paloa, liikenne kulkee jo normaalisti

Suuri, maanalainen nestekaasusäiliö on tuntemattomasta syystä ruvennut vuotamaan Malmin Valuraudankujalla. Vuoto on saattanut kestää jo päivän. Tilanteesta ei ole aiheutunut vaaraa sivullisille, mutta liikenne ruuhkautui maanantain aikana alueella pahoin.

Pelastuslaitoksen työt Malmilla jatkuvat edelleen. Kuva: Matti Myller / Yle

Helsingin Malmilla Valuraudankujan alueella on palava kaasuvuoto.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sami Lappalainen kertoo, että suuri, maanalainen nestekaasusäiliö on tuntemattomasta syystä ruvennut vuotamaan. Pelastuslaitos sai asiasta tiedon kello 21 jälkeen sunnuntaina, mutta Lappalaisen mukaan on mahdollista, että säiliö on vuotanut jo päivän verran.

Nestemäinen kaasu oli noussut maan pinnalle, höyrystynyt ja levinnyt ympäristöön.

– Vuotoa ei saatu tukkoon, koska sen nestepinta säiliössä oli niin korkea, ettei venttiileihin päästy käsiksi. Siksi sitä lähdettiin polttamaan hallitusti, Lappalainen sanoo.

Hänen mukaansa tämänhetkinen asiantuntija-arvio on, että säiliö on tyhjä.

– Kuitenkin maasto, johon nestekaasu on todennäköisesti aika pitkään valunut, palaa yhä, palomestari Lappalainen sanoi puolen päivän jälkeen.

Pelastuslaitos kertoi seitsemän aikaan illalla jatkavansa vielä palon jälkivartiointia.

Tilanteesta ei ole koitunut vaaraa sivullisille. Vuotopaikka sijaitsee alueella, jossa on teollisuusrakennuksia ja työpaikkatilaa. Pelastuslaitos evakuoi yhden ihmisen läheisestä rakennuksesta.

Alue oli päivän aikana laajasti eristetty, mistä johtuen sen ympärillä oli Lappalaisen mukaan merkittäviä liikenneruuhkia. Ruuhkat helpottivat pelastuslaitoksen mukaan kello 17 maissa.

Suosittelemme sinulle