Hyppää sisältöön

Ouluhallin laajennus otettiin virallisesti käyttöön – iso panostus Pohjois-Suomen liikunta- ja tapahtumatilaisuuksiin

Ouluhallin kupeeseen rakentunut laajennusosa on virallisesti käytössä. Hallissa on muun muassa 1 500 katsojaa vetävä palloiluhalli sekä telinevoimistelijoille oma harjoitustila. Ouluhallin vanhan osan saneeraus ja uudisrakennus maksoivat 20 miljoonaa euroa.

Ouluhallin laajennusosa on otettu käyttöön.
Ouluhallin laajennusosa on otettu käyttöön.
Pekka Loukkola

Tapahtuma-aluepäällikkö ja isännöitsijä Jari Leviäkangas Oulun kaupungilta esittelee uudisosaa tyytyväisenä.

– Tämä on iso panostus Pohjois-Suomessa liikuntaan ja tapahtumien järjestämiseen. Uudisosan 7 800 neliötä kohtaa urheiluväen ja näin urheilulajien harrastusmahdollisuudet paranevat, kertoo Leviäkangas.

Ouluhallin laajennuksessa on erillinen tila telinevoimistelijoille. Lisäksi löytyy muun muassa kuntosali, tanssistudio ja painimolski. Pikajuoksijoillekin löytyy pari rataa harjoitteluun.

Ouluhallia käytetään myös tapahtumien kuten messujen järjestämiseen. Uudisosa mahdollistaa urheilemisen messujen aikana, kun aiemmin se on ollut tapahtumien aikaan mahdotonta.

Työt alkoivat vuonna 2019. Aikataulu venyi hieman. Ouluhallin vanhan osan saneeraus maksoi 4 miljoonaa euroa ja uudisosalle tuli hintaa 16 miljoonaa.

Kuntosali sai kiitosta heti ensimmäisenä päivänä paikalle saapuneelle oululaiselta Maria Tengreniltä.

– Todella hieno ja monipuoliset laitteet, hyvältä näyttää. Lihashuoltoa täytyy muistaa tehdä. Tämä laajennus kokonaisuudessa on hieno panostus oululaisille, kiittelee Tengren.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle