Hyppää sisältöön

Savonlinnan Oopperajuhlat julkisti ensi vuoden ohjelmistoaan – lippuja tälle vuodelle varanneet etulyöntiasemassa varauksissa

Käytännössä tälle vuodelle lippuja varanneet pääsevät valitsemaan ensimmäisinä paikat kesän 2022 ohjelmistoon. Oopperajuhlien oopperaesitykset peruttiin tänä vuonna koronaviruspandemian vuoksi.

Olavinlinnan valmistautuu ottamaan vastaan matkailijoita. Myös Oopperajuhlat järjestetään heinäkuussa parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Savonlinnan Oopperajuhlat on julkistanut ensi vuoden ohjelmistoaan.

Vetonauloiksi on nostettu muun muassa saksalaisohjaaja PhilippHimmelmannin tulkinta Aidasta. Aidan nimiroolissa laulavat yhdysvaltalainen Adina Aaron ja Helena Juntunen.

Oopperajuhlien ohjelmistoon lukeutuvat myös esitykset Toscasta ja Carmenista. Keith Warnerin ohjaama Tosca on Oopperajuhlien oma tuotanto, jonka edellisestä esityksestä Olavinlinnassa on jo seitsemän vuotta.

Kauden vierailevana oopperatalona on ensi vuonna Kroatian kansallisooppera Rijekasta. Vierailun piti toteutua jo peruuntuneina kesinä 2020 ja 2021. Heidän myötä Harlekiini esitetään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Oopperajuhlien oopperaesitykset ja esimerkiksi Karita Mattilan gaalakonsertit peruttiin tulevalta kesältä koronapandemian vuoksi. Kesällä toteutuu neljä konserttia ja nuorten laulajien Timo Mustakallio -kilpailu.

Tälle vuodelle lippuja varanneet ovat etulyöntiasemassa ensi vuoden suhteen. Tämän kesän lippuvarauksien kerrotaan pysyvän voimassa ja ne voi siirtää haluamaansa esitykseen ensi vuonna 2022 jo ennen kuin uusi kausi avataan yleiseen myyntiin 1. heinäkuuta.

Lue myös:

Savonlinnan Oopperajuhlien oopperat siirtyivät jälleen – festivaalijohtaja: "Riski kasvoi liian suureksi"

Suosittelemme sinulle