Hyppää sisältöön

Ylen uutistarjonta laajenee, kun radiouutiset Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta alkavat tänään

Muutos vahvistaa Ylen uutistarjontaa molemmissa maakunnissa. Tähän saakka radiouutiset ovat olleet maakuntien yhteiset. Keski-Pohjanmaalla on jo pitkään ollut omat radiouutisensa.

Yle Österbotten
Paikallisuudelle tulee enemmän tilaa, kun sekä Etelä-Pohjanmaa että Pohjanmaa saavat omat Ylen toimittamat radiouutisensa. Kuva: Yle/Joni Kyheröinen
Kati Latva-Teikari

Kauan toivotut Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan Ylen maakunnalliset radiouutiset alkavat kuulua tänään Yle Pohjanmaan kuuluvuusalueella.

Uutislähetyksiä on radiossa tuttuun tapaan yhdeksän joka arkipäivä. Tähän saakka Yle Pohjanmaa on tehnyt Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle yhteiset radiouutiset.

Yle Pohjanmaan päällikkö Satu Takalan mukaan molemmissa maakunnissa tapahtuu paljon, mikä puoltaa omia uutisia.

– Yle Pohjanmaalla on tärkeä tehtävä toimittaa alueelta valtakunnallisia uutisia koko Suomen tietoon, mutta myös uutisoida paikallisesti oman alueen asukkaita kiinnostavista aiheista. Uudistus lisää molempien maakuntien uutistarjontaa ja parantaa myös mahdollisuutta reagoida uutistilanteisiin, Takala kertoo.

Muutosta varten Yle ja Digita ovat asennuttaneet uusia radiolähettimiä Pietarsaareen ja Uuteenkaarlepyyhyn. Yle Radio Suomen maakuntauutisia on mahdollisuus kuunnella myös Yle Areenasta riippumatta siitä, missä kuuntelija on.

Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa ovat olleet Ylellä ainoita maakuntia, joilla ei ole ollut radiossa omia erillisiä uutislähetyksiään.

Yle Radio Suomen lähetysten lisäksi Yle Pohjanmaa tekee kaksi alueellista tv-uutislähetystä arkisin. Nämä lähetykset ovat jatkossakin kolmen pohjalaismaakunnan yhteiset.

Suosittelemme sinulle