Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaan koronatyöryhmä on valmis luopumaan kokoontumisrajoituksista

Nyrkin suosituksen mukaan kokoontumisrajoituksista voitaisiin luopua keskiviikosta alkaen. Nyrkki suosittelee kuitenkin edelleen joitakin varotoimia. Esimerkiksi aikuisten sisäharrastuksia tulisi järjestää vain, jos turvavälit voidaan turvata. Lasten leiritoiminta tulisi järjestää pienryhmissä.

Koronatyöryhmän suosituksen mukaan Etelä-Pohjanmaalla voi järjestää ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia. (kuvituskuva) Kuva: Victoria Wirén / Yle

Etelä-Pohjanmaan koronatyöryhmä Nyrkki yhtyy aluehallintoviraston päätökseen poistaa kokoontumisrajoitukset kesäkuun alusta alkaen. Nyrkin suosituksessa rajoituksista luovuttaisiin 2.6.

Koronatartuntoja on ollut alueella viimeisen kahden viikon aikana vain kahdeksan.

Nyrkki kuitenkin suosittelee edelleen, että yksityistilaisuuksia järjestään mahdollisimman pienimuotoisesti ja koronaturvallisesti. Kuntia velvoitetaan jatkossa valvomaan tapahtumien terveysturvallisuutta.

Oppilaitokset voivat järjestää ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia turvallisuusohjeita noudattaen. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi Nyrkin puolesta jatkua ilman turvavälejä sisällä ja ulkona. Lasten ja nuorten leireillä suositellaan toimimaan pienryhmissä.

Aikuisten osalta ulkoharrastukset ovat suosituksen mukaan mahdollisia ja sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvavälejä pystytään noudattamaan.

Suosittelemme sinulle