Hyppää sisältöön

Fiasko! Painajainen! Nolo tulos – Ruotsalaismedia ryöpytti Tre Kronoria

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue putosi historiallisesti MM-kisojen jatkopeleistä, eikä ruotsalaismedia säästellyt sanojaan.

Ruotsin pelaajat joutuvat poistumaan Latvian MM-kisoista suunniteltua aiemmin. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Anu Karttunen

Ruotsalaismedia ei antanut armoa Tre Kronorille, kun sen putoaminen Latvian MM-kisojen jatkopeleistä varmistui. Otsikot huusivat noloa tulosta ja historiallista fiaskoa, mikä putoaminen olikin.

Jääkiekon MM-kisoissa on pelattu pudotuspelejä Tshekin vuoden 1992 MM-kisoista lähtien ja Ruotsi on ollut joka kerta mukana, useimmiten vieläpä mitalistina. Vuoden 1985 Prahan MM-kisoissa, jolloin pelattiin vielä neljän joukkueen mitalisarjaa, Ruotsi sijoittui kuudeneksi. Se oli joukkueen huonoin sijoitus sitten vuoden 1937 MM-kisojen.

Aftonbladetin jääkiekkokolumnisti Mats Wennerholm muistuttikin (siirryt toiseen palveluun), että kyseessä on Ruotsin huonoin sijoitus MM-kisoissa 84 vuoteen.

– Tämä on nykyajan suurin epäonnistuminen. Siitä ei ole epäilystäkään. Tämä on fiasko. Mikä antikliimaksi, SVT:n asiantuntija (siirryt toiseen palveluun)Jonas Andersson latasi.

– Tämä on fiasko. Ruotsalaisella jääkiekolla täytyy olla korkeammat odotukset ja vaatimukset kuin ettei selviä edes puolivälieriin. Tämä on täydellinen epäonnistuminen, sanoi SVT:n toinen asiantuntija Mikael Renberg.

Pelaajat olivat hämmentyneitä tappiopelin jälkeen. He olivat matkanneet MM-kisoihin mestaruus mielessään. Ruotsin kapteeni Henrik Tömmernes sanoi ottelun jälkeen (siirryt toiseen palveluun), ettei edes tiedä, mitä tapahtui.

– Kaksi ensimmäistä ottelua pilasi kaiken, hän totesi ja viittasi Ruotsin Tanska- ja Valko-Venäjä-tappioihin.

– Ammuimme itseämme jalkaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa, totesi hyökkääjä Victor Olofsson.

Garpenlöville painajaismainen debyytti

MM-kisat olivat Johan Garpenlöville ensimmäiset päävalmentajana, mutta voitot Sveitsistä, Isosta-Britanniasta ja Slovakiasta eivät riittäneet. Hänen jatkonsa joukkueen peräsimessä kyseenalaistettiin ruotsalaismediassa sekä sosiaalisessa mediassa heti, mutta Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Johan Stark kiiruhti jo vakuuttamaan Expressenille (siirryt toiseen palveluun), että liitto seisoo Garpenlövin takana.

– Kyllä, kyllä. 100-prosenttisesti, Stark vakuutti.

Garpenlöv itse kommentoi tilannettaan SVT:lle (siirryt toiseen palveluun):

– Aion olla tässä niin kauan, kunnes joku sanoo jotain muuta.

Myöskään Wennerholm ei syytä kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun)Garpenlöviä Ruotsin putoamisesta, vaan totesi, ettei tällä ollut tusinoittain NHL-vahvistuksia joukkueessaan. Hän kirjoitti Latviassa pelanneen joukkueen olleen kuin C-maajoukkue verrattuna Rikard Grönborgin kultaa voittaneisiin maajoukkueisiin.

Wennerholm muistutti myös, että Ruotsin kiekolle tämä vuosi on ollut painajaismainen muutenkin. Nuorten MM-kisoissa Ruotsi hävisi Suomelle puolivälierissä ja naisten joukkue joutuu pelaamaan B-sarjassa. Ainoastaan alle 18-vuotiaiden pronssimitalit toivat pientä lohtua.

Lue myös:

Ruotsille jättikatastrofi! Putosi historiallisesti MM-kisojen jatkopeleistä

Suosittelemme sinulle