Hyppää sisältöön

Vuokatin vesiurheilukeskus pysyy kiinni tulevan kauden: valituksen hallinto-oikeuteen jättänyt säätiö haluaa Ahvenuslammen käyttöön kaavoituksen kautta

Vuokatin säätiö jätti valituksen hallinto-oikeuteen. Nyt vesiurheilukeskus pysyy kiinni käsittelyn ajan. Valittaja haluaa, että alue kaavoitetaan tasapuolisesti kaikki toimijat huomioiden.

Kuva: Yle
Tanja Heikkonen,
Sanna Kähkönen

Vuokatin vesiurheilukeskus on suljettu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyn ajaksi. Hallinto-oikeus käsittelee Sotkamon kunnan myöntämään rakennuslupaan tehtyä valitusta.

Vuokatin säätiö on valittanut yrittäjä Jaakko Tossavaisen mukaan turvallisuuteen vedoten. Vesiurheilukeskus oli rakentamassa muun muassa kelluvaa seikkailupuistoa.

Tossavainenarvioi, että kelluvan seikkailupuiston myötä liikevaihtoarvio olisi tulevalle kesälle 80 000 euroa.

– Hallinto-oikeuteen tullut valitus oli yllätys. Aikaisemmin luvasta oli valitettu lautakunnalle, joka käsitteli säätiön ajatukset siitä, että kaapeli menisi liian läheltä heidän käyttämäänsä laituria.

Vuokatin säätiötä edustava Veikko Halonen kertoo, että yrittäjä haluaisi poikkeusluvalla lammen käyttöön ja säätiön mielestä se pitäisi tehdä kaavoitusprosessiin kautta.

– Poikkeuslupa lukittaisi yhden alueen pysyvästi muuhun käyttöön. Itse toimintaa vastaan meillä ei ole mitään, Halonen sanoo.

Halonen summaa, että alueelle tulee loma-asuntoja ja kaavoituksen kautta halutaan yhdenvertaisuutta.

– Olisi tylyä, jos yksi alue olisi lukittu yhteen käyttöön. Kaavoituksen pitää ottaa huomioon kaikki toimijat.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle