Hyppää sisältöön

Kaunissaaren kalastajakylän rakennukset saavat ansaitsemaansa hoivaa – Ympäristöministeriö myönsi neljä kertaa aiempia vuosia suuremman avustuspotin Kaakkoon

Pyhtään Kaunissaaren kalastajakylä on yksi kohteista, joka sai Kaakkois-Suomen ely-keskuksen avustuksia rakennusperinnön hoitoon. Kaunissaaressa kunnostetaan ja ylläpidetään rakennettua kulttuuriympäristöä, kuten venevajoja ja laitureita.

Kaunissaaren kalastajakylä on suojeltu kulttuuriympäristö. Arkistokuva. Kuva: Katri Mannonen / Yle

Pyhtään Kaunissaaren kalastajakylän rakennukset saivat valtaosan Kaakkois-Suomen ely-keskuksen jakamista rakennusperinnön hoidon avustuksista. Kalastajakylä on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, joka on suojeltu.

Ympäristöministeriö myönsi Kaakkois-Suomeen viime vuosien avustuksia neljä kertaa suuremman avustuspotin. Rakennusperintöön annettiin 118 000 euroa ja saariston ympäristönhoitoon 40 000 euroa.

Rakennusperinnön avustuksia jaettiin yhteensä 36 kohteelle.

Kaunissaaren kalastajakylän kunnostettavat kohteet ovat yksityisessä omistuksessa. Saaren edunvalvojana toimii Kaunissaaren Kyläkunta ry, joka käsittelee ja hyväksyy omistajien hakemukset kunnostustoimenpiteistä. Saatua avustusta on haettu ja käytetty muun muassa satama-alueen vajojen, aittojen ja laitureiden korjaukseen ja ylläpitoon.

Myös esimerkiksi Museovirasto ja Kotiseutuliitto myöntävät avustuksia samanlaiseen rakennusperintökohteiden ylläpitoon.

Saariston ympäristönhoitoon tarkoitettua avustuksia myönnetään tänä vuonna kaikille avustuskelpoisille hakijoille. Tukea myönnetään esimerkiksi saaristoniittyjen ja muiden perinnemaisemien hoitoon, linnusto- ja luontoselvityksiin sekä saaristomaisemien kannalta tärkeiden rakennuksien ja rakennelmien kunnostukseen.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle