Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Onko Annimari Korte huippuiskussa heti kauden avauksessa? SE-nainen luettelee pitkän listan vaivoistaan, mutta juoksu kulkee hienosti

Jyväskylässä kilpaillaan keskiviikkona kauden ensimmäinen kotimaisen GP-sarjan avauskilpailu. Suoraa lähetystä voi seurata Yle TV2:sta kello 18.30 alkaen. Pika-aiturit juoksevat alkuerät kello 19.12 ja finaalin kello 20.20.

Annimari Korte kilpaili viime kesänä suoran jalan takareisi vahvasti teipattuna. Sama vaiva on edelleen pika-aiturin riesana.
Annimari Korte kilpaili viime kesänä suoran jalan takareisi vahvasti teipattuna. Sama vaiva on edelleen pika-aiturin riesana. Kuva: Anssi Mäkinen / SUL-arkisto
Petra Manner,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

100 metrin aitajuoksun Suomen ennätysnainen Annimari Korte kilpailee keskiviikkona ensimmäistä kertaa lähes yhdeksään kuukauteen. Korte, 33, juoksee Jyväskylässä kahdesti, kuten kotimaisen GP-sarjan kilpailuissa on ollut tapana.

Viime vuonna Korte avasi kautensa kesäkuun alussa räväkästi kellottaen ajat 13,03 ja 12,84.

– Nyt olen juossut paremmin treeneissä kuin viime vuonna tähän aikaan. Potentiaalia olisi juosta kovempaa kuin se (12,84), mutta siellä on telinelähtö ja kymmenen aitaa, joten mitä vain voi käydä, Korte kertoo.

Korte kertoo, että kuluneella harjoituskaudella hänellä on ollut riesanaan lukuisia vaivoja. Läpi viime kesän vihoitellut takareisivaiva aiheuttaa edelleen ongelmia.

– Takareidessä on jänteessä kroonista tulehdusta. Lisäksi istuinkyhmyn luussa on ödeemaa (turvotusta). Nämä on sellaisia juttuja, mihin olen tottunut. Sen lisäksi minulla on selässä nivelside revennyt, eikä sekään ole parantunut, mutta niiden kanssa olen pärjännyt ihan hyvin, Korte luettelee.

Korte on joutunut tekemään muutoksia tavanomaiseen voimaharjoitteluunsa.

– En ole pystynyt normaalia punttitreeniä tekemään ollenkaan, vaan pelkästään jalkaprässillä. Puntti on kuitenkin aika iso osa treeniä. Olen kuitenkin pystynyt juoksemaan ja aitomaan ihan normaalisti, mikä on se tärkein asia.

Kärkinimistä Hurske mukana Jyväskylässä

Kortetta ei ole vielä nimetty Tokion olympiajoukkueeseen, mutta hän on useampaankin otteseen juossut olympiarajan 12,84 alle ja voi valmistautua olympialaisiin levollisin mielin.

Vammojensa vuoksi Korte kokee istumisen hankalana, eikä siksi aio matkustaa ulkomaille kilpailemaan ennen heinäkuussa alkavia olympialaisia. Korte ei koe sitä ongelmana, sillä kisakalenteri täyttyy helposti myös kotimaan hyvätasoisilla kilpailuilla

Kortteen oma Suomen ennätys 12,72 on kesältä 2019. Samassa kisassa Joensuussa myös Reetta Hurske alitti olympiarajan ajalla 12,78. Hurske avaa kilpailukautensa niin ikään Jyväskylässä.

Reetta Hurske
Reetta Hurske jätti hallikauden kesken alavireisyytensä takia. Hän palaa kilparadoille Jyväskylän GP-kisassa. Kuva: Tomi Hänninen

Hienon hallikauden juossut Nooralotta Neziri ei ole alittanut olympiarajaa, mutta on hyvissä asemissa olympiarankingissa. Jyväskyläläinen kärsii kuitenkin selän rasitusvammasta, eikä pysty avaamaan ulkoratakauttaan ainakaan ennen juhannusta.

– Osallistun Turussa Paavo Nurmen kisoihin ja näihin GP-sarjan kisoihin ennen Tokioon lähtöä. Hyviä kisoja, vaikka meillä on pieni kato aitureissa nyt. Aina siellä on onneksi joku kova juoksemassa, Korte sanoo.

Lue myös:

Annimari Korte aloittaa olympiavuoden Etelä-Afrikan huippuoloissa maailmantilaston kärkinaisen kanssa – "Siellä voi olla jopa turvallisempaa kuin Suomessa"

Elmo Lakka aitoi uransa kolmanneksi parhaan ajan, mutta sillä ei ollut merkitystä olympiapaikkajahdissa – tällainen on kohuttu rankingjärjestelmä

Yleisön suosikkiurheilijalle 1 000 euron palkinto yleisurheilun GP-kisoissa – äänestä Yle-tunnuksella

Selkävammasta kärsivällä Nooralotta Nezirillä on yhä hyvä mahdollisuus Tokioon – suurempi kysymys on, ehtiikö hän toipua huippukuntoon

Suosittelemme