Hyppää sisältöön

Hämeenlinna mietti valvontaeläinlääkäreiden työt uusiksi – stressi väheni ja oikeusturva koheni

Kevään aikana valvontaeläinlääkäreiden työt on järjestelty uudelleen Hämeenlinnassa. Eläinsuojeluasioita hoitavat eläinlääkärit tekevät nyt töitä pareittain. 

Lehmän turpa.
Työpareina toimivat eläinlääkärit ovat myös saaneet purettua valvontaruuhkaa. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Petri Lassheikki

Eläinten hoidon valvonta on helpottunut kevään aikana Hämeenlinnassa. Valvontaeläinlääkäreiden työt on järjestelty uudelleen, ja eläinsuojeluasioita hoitavat eläinlääkärit tekevät nyt töitä pareittain.

Hämeenlinnan johtava kunnaneläinlääkäri Hanna Lindholm kertoo, että valvontaeläinlääkärien mielestä parityöskentely vähentää oleellisesti työstä aiheutuvaa kuormitusta. Melkein puolet suomalaisista eläinlääkäreistä kärsii työuupumuksesta.

Työpareina eläinlääkärit ovat myös saaneet purettua valvontaruuhkaa.

– Työ on varmasti sinänsä pysynyt ihan samana, mutta ehkä se valvojan työssä jaksaminen on helpottunut.

Lindholmin mukaan työpareina työskentely parantaa myös valvonnan kohteen oikeusturvaa. Eläinten omistajan kanssa on helpompi keskustella, kun paikalla on kaksi eläinlääkäriä.

Myös näkemyseroista eläinten omistajan kanssa helpompi keskustella, kun paikalla on kaksi eläinlääkäriä.

– Ei olla sitten ainoastaan yhden eläinlääkärin tai mielipiteen varassa. Tällä on tarkoitus parantaa valvottavan kohteen oikeusturvaa ja etua siinä tilanteessa.

Alkuvuoden aikana kunnaneläinlääkäreille perustettiin uusi toimipiste Hämeenlinnan kantakaupunkiin ja kaksi uutta kunnaneläinlääkäriä on aloittanut tehtävissään.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle