Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Koira nukutettuna leikkauspöydällä.
Pohjois-Karjalan julkisilla eläinlääkäriasemilla keskitytään kesäkuukausina lakisääteisiin peruseläinpalveluihin sekä kiireellisen avun antamiseen. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Niskala / Yle
Jouki Väinämö
Avaa Yle-sovelluksessa

Siun soten eläinlääkäriasemilla valmistaudutaan ruuhkaiseen kesään.

Julkisten eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät. Esimerkiksi käärmeenpuremat työllistävät eläinlääkäreitä.

Tämän vuoksi eläinlääkäriasemilla keskitytään kesäkuukausina lakisääteisiin peruseläinpalveluihin sekä kiireellisen avun antamiseen.

Kuntayhtymä tiedottaa, että Siun soten eläinlääkäriasemilla ei siis välttämättä pystytä toteuttamaan kaikkia kiireettömiä, terveille eläimille tehtäviä toimenpiteitä. Tällaisia ovat esimerkiksi Kennelliiton virallisiin terveystutkimuksiin kuuluvat koirien röntgenkuvaukset.

Kiireettömissä asioissa eläinlääkäripalvelujen asiakkaiden kannattaa varautua siihen, että aikaa voi joutua odottamaan tavanomaista pidempään. Ei-lakisääteisissä palveluissa voidaan kehottaa ottamaan yhteyttä yksityiseen eläinlääkäriin.

Eläinlääkäripalvelut toimivat Pohjois-Karjalassa muutoin normaalisti. Kesäsijaisia on saatu eläinlääkäripalveluihin hyvin.

Siun soteen kuuluva Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys vastaa julkisista eläinlääkäripalveluista kaikissa maakunnan kunnissa ja kaupungeissa Heinävettä lukuun ottamatta.

Suosittelemme sinulle