Hyppää sisältöön

Seinäjoen Kuninkuusravien järjestelyt ovat käynnissä, yleisömäärää ei tällä tietoa rajoiteta

Heinäkuun viimeisenä päivänä alkavan tapahtuman yleisömäärää rajoiteta. Kuninkuusravien yleisömäärä on perinteisesti noussut yli 50 000 kävijään. Järjestäjät uskovat, että tapahtuma pystytään järjestämään Seinäjoella suurellekin joukolle turvallisesti.

Hetviina voitti Kuningatarkilpailun avausmatkan Kuninkuusraveissa Seinäjoella lauantaina 1.8.
Hetviina voitti Kuningatarkilpailun avausmatkan Kuninkuusraveissa Seinäjoella viime kesänä. Kuva: Lehtikuva
Tuomo Mäenpää

Heinäkuun 31. päivä alkavia Seinäjoen Kuninkuusraveja järjestellään jo täyttä häkää. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronarajoitukset eivät tällä hetkellä estä loppukesän yleisötapahtumien pitämistä.

Tällä hetkellä näyttääkin siltä, ettei Kuninkuusravien yleisömäärääkään rajoiteta.

– Valmistaudumme järjestämään tapahtuman ilman yleisörajoituksia. Väkeä saa tämänhetkisen tiedon mukaan ottaa tapahtumaan aivan normaalisti, Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää toteaa tiedotteessa.

Kuninkusraveissa yleisömäärä on perinteisesti viikonlopun aikana noussut yli 50 000 kävijään.

Seinäjoen Kuninkuusraveissa on kuitenkin edelleen käytössä normaalista hieman poikkeavia järjestelyjä, muun muassa ravintola- ja anniskelupalveluiden osalta. Jokaista anniskelupaikkaa kohden on oltava esimerkiksi oma pöytätaso.

Erilaiset koronaturvallisuuden takaavat vaatimukset lisäävät tapahtuman järjestelykustannuksia ja rajoittavat kapasiteettia.

– Yleisön turvallisuudesta emme tietenkään tingi, se on selvä. Kaikki tehdään, mitä vaaditaan ja enemmänkin, Saranpää korostaa.

Kuninkuusravit järjestettiin Seinäjoella myös viime vuonna, silloin voimakkaasti poikkeusoloissa ja erittäin pienelle yleisölle.

– Epävarmojen kuukausien jälkeen nyt tuntuu upealta, että pääsemme järjestämään perinteisen muotoiset koko kansan festarit. Tätä on odotettu, Saranpää iloitsee.

Ensi vuonna Kuninkuusravit ajetaan Forssassa.

Suosittelemme sinulle