Hyppää sisältöön

Suojatiellä pyöräilijään törmännyt autoilija tuomittiin sakkoihin muun muassa kuolemantuottamuksesta

Polkupyöräilijää Riihimäellä töytäissyt autoilija on tuomittu noin 1 500 euron sakkoihin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Auton kaatama iäkäs mies kuoli onnettomuuden jälkeen vakaviin vammoihin sairaalassa.

Suojatieonnettomuus tapahtui viime marraskuussa Riihimäellä. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle
Anne-Maria Niskanen

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut suojatiellä pyöräilijään törmänneen miehen 1 540 euron sakkoihin. Tuomiossaan käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Pakettiauto törmäsi pyöräilijään Riihimäellä risteysalueella viime marraskuussa. Pakettiautolla ajanut mies tuli kärkikolmion takaa ja törmäsi suojatiellä pyöräilijään. Iäkäs pyöräilijä kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Onnettomuus tapahtui Kylänraitin ja Tehtaankadun risteyksessä. Autoilija oli kääntymässä risteyksestä oikealle kärkikolmion takaa. Samaan aikaan pyöräilijä oli ajanut Kylänraitintien ylittävälle suojatielle. Tapahtumasta on olemassa videotallenne, jonka mukaan pyöräilijä oli ollut jo lähes puolivälin tietämillä pyörätien jatketta ennen kuin pakettiauton keula oli saavuttanut pyörätieteen jatkeen.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että videotallenteen perusteella ei voitu päätyä muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että autoiilija ei ole noudattanut kyseisessä tilanteessa erityistä varovaisuutta. Ajonopeus oli ollut maltillinen.

Suosittelemme sinulle