Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Leo-Pekka Tähdelle ei löydy pysäyttäjää – jälleen Euroopan mestariksi!

Leo-Pekka Tähti on voittanut kultaa T54-luokan 400 metrillä parayleisurheilun EM-kilpailuissa Puolassa.

Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Leo-Pekka Tähti on ottanut toisen mestaruutensa Puolan parayleisurheilun EM-kisoissa. Tähti otti kultaa T54-luokan 400 metrin kelauksessa. Esa-Pekka Mattila sijoittui kisassa seitsemänneksi.

Tähti avasi ratakierroksen räväkästi ja raju alku otti luulot pois muilta. Hän pystyi pitämään vauhtinsa tasaisena, pääsi loppusuoralle ensimmäisenä ja piti ykkössijansa loppuun asti. Tähden loppuaika oli 47,72.

– Loppusuoralla alkoi sakata ja teknisesti tuli virheitä. Yksi räikeä ohilyöntikin loppusuoralla, kun maitohapot alkoivat painaa, Tähti kertasi kilpailua SUL:n tiedotteessa.

– Aika oli hyvä. Pidän tätä itse parempana suorituksena, kuin melkein sekunnin nopeampaa aikaa Arbonissa pari viikkoa sitten. Bydgoszczin rata on aika kulunut tartan eikä täällä tehdä huipputuloksia, Tähti arvioi.

Hopealle kelasi Alankomaiden Kenny van Weeghel, joka pysäytti kellon aikaan 48,12. Pronssia otti Ison-Britannian Nathan Maguire ajallaan 48,73. Mattila kelasi lähelle ennätystään, sillä hänen loppuaikansa oli 49,73. Hän jäi ennätyksestään vain yhdeksän sadasosaa.

Tähti kelasi toissapäivänä 100 metrin Euroopan mestariksi, Esa-Pekka Mattila otti samaisessa kisassa uransa ensimmäisen arvokisamitalin, pronssin.

Euroopan mestaruus oli 37-vuotiaalle jo hänen uransa 10:s ja kaiken kaikkiaan 14:s EM-mitali. Arvokisamitaleja Tähdellä on nyt kasassa 30. Tähti on hallinnut ennen kaikkea 100 metrin matkoja, sillä hän on voittanut pikamatkalla EM-kultaa kuusi kertaa. Kaksi kertaa hän on voittanut 200 metrin Euroopan mestaruuden ja nyt myös kaksi kertaa 400 mestaruuden.

Kuisma neljäs, Lounela jälleen finaaliin

Eetu Kuisma pääsi sivulajissaan T37-luokan 400 metrillä kovaan kyytiin. Neljän kärki meni menojaan ja venäläinen ME-mies Andrei Vdovin oli täysin ylivoimainen ja kellotti ajan 51,82.

Kuisma pystyi pitämään pahimmat kilpailijansa, Tshekin Jan Mostekin ja Portugalin Lucas Pinheiron, takanaan ja ylitti maaliviivan viidentenä ajassa 1.03,72. Kuisman sijoitus nousi vielä pykälällä, kun venäjän Tshermen Kobesov hylättiin.

400 metrillä EM-pronssia ottanut Iida Lounela selviytyi T12-luokan 100 metrin finaaliin. Hänen aikansa 14,28 oli alkuerien neljänneksi nopein.

Lisäys kello 21.50: Täydennetty Tähden mitalisaldoa

Päivitys kello 21.53: Lisätty Eetu Kuisman ja Iida Lounelan suoritukset

Päivitys kello 23.46: Lisätty Tähden kommentit

Lue myös:

Historiallinen veto suomalaisilta! Leo-Pekka Tähti kelasi viidennen peräkkäisen 100 metrin EM-kultansa – Esa-Pekka Mattila pronssille

Suomelle jälleen kaksi mitalia: Toni Piispanen kelasi EM-hopeaa, Iida Lounelalle EM-pronssia SE-ajalla

Leo-Pekka Tähti jälleen kullankiilto silmissään EM-kisoihin: "Rakastan näitä tilanteita"

Suosittelemme sinulle