Hyppää sisältöön

Kainuun kuntien välinen bussiliikenne siirtyy kesäaikaan – samalla lippujen hinnat laskevat nykyisestä

Taajamissa liikenteen saavutettavuutta parannetaan reittimuutoksin Kajaanissa, Paltamossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Esimerkiksi Kajaanin ja Kuusamon väliset vuorot ajetaan syyskuun loppuun Hossan kansallispuiston kautta.

Matkakeskuksen pihalla on junaa ja linja-autoa odottavia ihmisiä.
Joukkoliikenne järjestetään pääosin niin, että samat lipputuotteet kelpaavat kullakin pääsuunnalla. Kuva: Tiia Korhonen / Yle
Tiia Korhonen

Kainuun kuntien välinen joukkoliikenne muuttuu kesäaikataulujen astuessa voimaan ensi maanantaina. Waltti-lipputuotteet korvataan Matkahuollon lipputuotteilla, ja samalla myös matkalippujen hinnat laskevat nykyisestä.

Taajamissa joukkoliikenteen saavutettavuutta parannetaan reittimuutoksin Kajaanissa, Paltamossa, Sotkamossa ja Suomussalmella.

Esimerkiksi osa Sotkamon ja Kajaanin välisistä vuoroista ajetaan Makkosenmäen kautta sekä Kajaanin ja Paltamon välillä ajetaan Kontiomäen kautta. Suomussalmella kaikki vuorot ajetaan kirkonkylän kautta. Lisäksi Kajaanin ja Kuusamon väliset vuorot ajetaan syyskuun loppuun Hossan kansallispuiston kautta.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kahdeksi vuodeksi. Liikenne järjestetään pääosin niin, että samat lipputuotteet kelpaavat kullakin pääsuunnalla.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle