Hyppää sisältöön

Viikon kuluttua valittava uusi valtuusto saa päättää Seinäjoen koulujen vegaaniruoan kohtalon

Seinäjoen nykyinen valtuusto tyrmäsi maanantaina nuorisovaltuuston aloitteen tarjota vegaaneille omaa ruokaa kouluissa. Asia palaa valmisteluun ja käsitellään uudelleen vielä syksyn tullen.

Nuorisovaltuuston mielestä myös vegaanista ruokavaliota noudattavilla olisi oikeus kouluruokaan. Kuva: YLE/Raili Löyttyniemi

Seinäjoella tällä viikolla torpattu valtuustoaloite vegaaniruoan tarjoamisesta kouluissa tulee uuden valtuuston päätettäväksi. Asia menee jatkovalmisteluun, joten uudelleen valtuustoon se ehtii aikaisintaan syksyllä.

Asiaa valmisteleva kaupunkiympäristöjohtaja Juha Takamaa arvelee, että valmistelu tulee tarkoittamaan vielä tarkempaa kustannusarviota. Takamaa sanoo, että asiassa tehtiin jo tarvittavat laajat valmistelut, kun se tuotiin nykyiselle valtuustolle.

Valmisteluhan sisälsi muun muassa kyselyn koulujen oppilaille ja opinnäytetyön vegaanisen ruokalistan kehittämisestä.

Virkamiehet ovat jo laskelmiakin tehneet. Sekä Takamaa että sivistysjohtaja Heikki Vierula toteavat, että ruokapalvelujen budjetti on liki 10 miljoonaa ja lisäkustannus erillisen vegaaniruuan tekemiseen olisi noin 6000-8000 euroa vuodessa.

– Kustannukset eivät ole mitkään mahdottomat, sanoo Takamaa.

Seinäjoki on ollut viime päivät kovan valtakunnallisen ryöpytyksen kohteena, kun valtuusto maanantaina torppasi vegaanisen ruuan tarjoamisen kouluissaan.

Lue myös: Vakaumus ja yhdenvertaisuuskysymys vai nirsoilua ja terveysriski? – Moni koululainen saa jo vegaaniruokaa, mutta yhä joskus aloitteille tulee myös takkiin

Suosittelemme sinulle