Hyppää sisältöön

Kouvolassa on sattunut kahden viikon aikana viisi hirvikolaria – poliisi varoittaa autoilijoita

Hirvet liikkuvat alkukesästä vilkkaasti. Tämä lisää hirvionnettomuuksien riskiä. Kouvolassa on sattunut viime aikoina useita hirvikolareita.

Hirvivaara-liikennemerkki tiellä 303.
Hirvikolareita sattuu paljon varsinkin alkukesästä, jolloin emo häätää edellisen vuoden jälkeläiset pois. Ylivuotiset vasat lähtevät harhailemaan liikenteen sekaan. Ne eivät tunne ympäristöä, joten ne ovat alttiita kolareille. Kuvituskuva. Kuva: Antti Yrjonen / Lehtikuva
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi varoittaa autoilijoita teillä liikkuvista hirvistä.

Kouvolassa on sattunut kahden viikon sisällä viisi hirvikolaria. Onnettomuudet ovat tapahtuneet eri vuorokauden aikoina ympäri Kouvolaa: Voikkaalla, Valkealassa, Utissa ja Korialla.

Henkilövahingoilta on kuitenkin vältytty.

Hirvet liikkuvat alkukesästä vilkkaasti, ja hirviemot vierottavat ylivuotiset vasansa. Tämä lisää hirvionnettomuuksien riskiä kaikkina vuorokauden aikoina.

Poliisi muistuttaa, että erityistä varovaisuutta tulee noudattaa erityisesti hirvivaara-alueella sekä paikoissa, joissa hirviaita alkaa tai päättyy.

Paras keino välttää onnettomuus on hiljentää ajonopeutta.

Kouvola on yksi Suomen pahimmista hirvirysistä. Suomen riistakeskuksen tilastojen mukaan esimerkiksi vuosina 2017 ja 2018 Kouvolassa tapahtui hirvikolareita eniten koko maassa.

Lue lisää: Suomessa ajetaan vuosittain tuhansia hirvikolareita – katso kartalta, millä teillä pelti rytisee

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle