Hyppää sisältöön

Pika-aituri McNealille lätkäistiin viiden vuoden kilpailukielto – saa kuitenkin osallistua olympiakarsintoihin

Brianna McNealille on annettu viiden vuoden kilpailukielto, mutta kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin on antanut hänelle väliaikaisen vapautuksen.

Brianna McNeal kuvassa.
Brianna McNealin kilpailu-ura on ollut viime vuosina laskusuunnassa ja hän on kilpaillut varsin vähän. Kaksi vuotta sitten Dohan MM-kisoissa hänet hylättiin. Kuva: FADEL SENNA/AFP/Getty Images
Anu Karttunen

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) etiikka valvova Athletics Integrity Unit (AIU) on antanut 100 metrin aitojen olympiavoittaja Brianna McNealille viiden vuoden kilpailukiellon dopingsääntöjen rikkomisesta.

AIU ilmoitti tammikuussa asettaneensa McNealin väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingnäytteeseen kajoamisesta. Tämä oli jo hänen toinen dopingsääntöjen rikkomuksensa. Yhdysvaltalainen oli vuoden kilpailukiellossa ja sivussa vuoden 2017 MM-kisoista jätettyään väliin kolme dopingtestiä.

McNeal on kiistänyt käyttäneensä kiellettyjä aineita ja on valittanut kilpailukiellostaan urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS). Hänen tapauksensa käsitellään ennen Tokion olympialaisia. AIU:n mukaan CAS on antanut McNealille väliaikaisen vapautuksen, joten hän voi kilpailla Yhdysvaltojen olympiakarsintoissa.

29-vuotias McNeal (o.s. Rollins) voitti kultaa vuoden 2016 Rion olympialaisissa ja maailmanmestaruuden vuonna 2013.

Lue myös:

Aitajuoksun olympiavoittaja Brianna McNeal joutui kilpailukieltoon dopingnäytteeseen "kajoamisesta"

Suosittelemme sinulle